Ola Salo syns titt som tätt tv och på scener runt om i Sverige.
Ola Salo syns titt som tätt tv och på scener runt om i Sverige. - Foto: Christine Olsson/TT och Stefan Jerrevång/TT

Så blev Ola Salo tillsammans med sin fru Anneli: "Ingen återvändo"

Publicerades: 28 Mar, 16:14

Ola Salo är en av Sveriges mest uppskattade artister. Men hur mycket vet du om honom egentligen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskar googlar om Ola Salo: frun Anneli, barnen och The Ark-återföreningen.


Ola Salos namn – vad heter han på riktigt?

Ola Salo är ju faktiskt ett artistnamn och ett palindrom. I själva verket heter han Rolf Ola Salo Svensson.

Ola Salos ålder – hur gammal är han?

Ola Salo är född den 19 februari 1977, vilket innebär att han fyllde 46 år under vintern 2023.

OIa Salos längd – hur lång är han?

Ola Salo har inte gått ut med sin exakta längd, men av bilder att döma ser han ut att vara ungefär jämnlång med artisten Peter Jöback som, enligt Hänt, är 179 centimeter lång. 

Ola Salo och Peter Jöback. Foto: Marcus Ericsson/TT

Ola Salo i The Ark – när bildades bandet?

Ola Salo är framförallt känd som frontperson och sångare i The Ark som bildades år 1991. Efter 20 år, under år 2011, meddelade bandet att man skulle lägga ner, men under 2020 återförenades man igen.

– För mig var det helt otänkbart de första sex åren. Jag kunde nästan bli arg när någon förde det på tal, sa Salo om återföreningen i en intervju med Expressen i februari 2020.

Ola Salos fru – vem är Anneli Pekula?

Sedan 2009 är Ola Salo gift med Anneli Pekula som han beskriver som "den smartaste jag träffat". Paret träffades dock redan 1998, men hade till en början en vänskapsrelation.

– När vi först möttes var vi båda i en fas där vi hade ett stort behov av självständighet. Det var nog därför vi inte vågade gå in i ett förhållande redan då. Kanske hade vi något slags intuitiv insikt om att det skulle bli för seriöst för snabbt, har han sagt i en tidigare intervju med Icakuriren.

Till slut märkte dock bägge två att det, varje gång någon av dem var i en relation med någon annan, blev konflikter dem emellan. Därför tog de till slut steget till att bli ett kärlekspar år 2006.

– Vi visste båda att säger vi ja till den här grejen så finns det ingen återvändo. Men då var vi redo, har Salo sagt till Icakuriren.

Ola Salo. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ola Salos familj – hur gamla är hans barn?

Ola Salo och hans fru Anneli Pekula har två barn: döttrarna Judith, född 2010, och Miriam, född 2015.

– Jag är bra på att lägga artisteriet och mitt ego åt sidan när jag är med familjen. Då blir det mycket lek och bus. Men det gäller ju att ha en balans – med trygghet, ansvar och att sätta gränser. Visst händer det att jag kan vara lite sträng mot barnen, men min fru tycker nog oftast att jag skämmer bort dem alldeles för mycket, har Salo tidigare sagt till Allas.

Var bor Ola Salo?

Ola Salo är bosatt med sin familj i Malmö.

Vad heter Ola Salo på Instagram? 

Du hittar Ola Salo på Instagram under namnet @ola_salo

Relaterat
Senaste nytt

Unga Klara tar sig an "Romeo och Julia"

Bokmässan lyfter judiska författare

1 timme sedan
I år präglar den judiska kulturen Bokmässan i Göteborg – med gäster som Joshua Cohen, Judy Batalion och Bernard-Henri Lévy. Nu vill mässansvariga Frida Edman också göra kulturpolitisk skillnad.

Madeleine Sjöstedt utreder nytt tidskriftsstöd

1 timme sedan
Regeringen tillsätter en utredning för att se om ett särskilt, temporärt tidskriftsstöd ska införas för att underlätta en digital omställning. Stödet ska gälla tidskrifter som "fördjupar samhällsjournalistiken".

Hon får Sveriges största musikstipendium

2 timmar sedan
Violisten Ellen Lisbeth får Sixten Gemzéus stora musikstipendium 2023. Hon är född i Uppsala 1987 och har sedan sin uppmärksammade debut 2012 blivit en av de främsta altviolinisterna internationellt, konstaterar juryn. Hon beskrivs som en musiker med "bländande teknik, stor musikalitet och publikkontakt samt stark scennärvaro". Ellen Lisbeth säger i ett pressmeddelande att hon blev mycket glad och beskriver stipendiet som "en stor ära".

Shannen Dohertys cancer spridd till hjärnan

idag 02:34
Skådespelaren Shannen Doherty, känd bland annat för sin roll som Brenda Walsh i tv-serien "Beverly Hills, 90210", berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram att hennes cancer spridit sig till hjärnan, rapporterar CNN.

Mötley Crüe startar festen på Sweden Rock

igår 21:00
Under onsdagen kickade Sweden Rocks bastrumma i gång för 30:e året i rad.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.