Cecilia Berggren tävlar i På Spåret 2023/2024.
Cecilia Berggren tävlar i På Spåret 2023/2024. - Foto: Pressbild/Stockholm Auktionsverk och Bo Håkansson/SVT

Marcus Berggrens hårda krav på partnern i På Spåret: "Ville se..."

Cecilia Berggren tävlar i På Spåret 2023/2024 tillsammans med komikern Marcus Berggren. Vill du veta mer om Cecilia Berggren? Då har du kommit helt rätt. Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta.


Cecilia Berggren ålder – hur gammal är hon?

Cecilia Berggren, vars fullständiga namn är Cecilia Andersson Berggren, föddes den 9 januari 1985, vilket innebär att hon fyller 39 år under 2024.

Cecilia Berggren utbildning – vad har hon för examen?

Cecilia Berggren har en masterexamen i litteratur- och konstvetenskap från Stockholms universitet.

"Under mina år på SU studerade jag litteraturvetenskap samt konstvetenskap med breddningsämnen inom projektledning, modevetenskap samt en termin i Rom på Svenska Institutet för klassiska studier", har Berggren skrivit om sin utbildning i samband med ett alumnevenemang hos lärosätet.

Dessförinnan gick hon på Fria gymnasieskolan i Haninge. När hon tog studenten, efter att ha läst ett treårigt samhällsvetenskapligt program, hade hon MVG i 28 ämnen, vilket gav henne ett meritvärde på 19,6 enligt Aftonbladet.

– Jag tänker att det inte bara är pluggnerven man behöver, man behöver ha en schlagernerv och en sportnerv, det är ganska många olika ben att stå på. Men det är klart att det kan vara bra att ha haft höga betyg i geografi, det kan komma till användning, har hon sagt om slutbetygens betydelse i "På Spåret", till tidningen. 

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Jobbar Cecilia Berggren på Stockholms auktionsverk?

Sedan september 2022 är Cecilia Berggren specialist inom klassisk konst på Stockholms auktionsverk. Tidigare har hon, enligt auktionsverket, varit ansvarig  för grafik och sekelskifteskonst vid Bukowskis.

"Bytt är bytt"-expertens lyxlön – så mycket tjänar Li Pamp som vd för Stockholms auktionsverk

Har Cecilia Berggren pojkvän eller make?

Ja, Cecilia Berggren har partner. Faktum är att hon är gift sedan 2016. Men några detaljer om maken har hon inte delat med sig av. 

Har Cecilia Berggren barn?

Det är oklart huruvida Cecilia Berggren har barn.

Tävlar Cecilia Berggren i På Spåret 2023/2024 med Marcus Berggren?

I På Spåret 2023/2024 tävlar Cecilia Berggren tillsammans med komikern Marcus Berggren som enligt utsago, i Expressen, krävde av produktionen att få en partner som hade kunskaper utöver de vanliga. Och det blev ingen mindre än Cecilia som blev hans parhäst.

– Mitt krav på produktionen var att sitta med någon sådan, jag ville ju se universitetsbetygen. Det skulle vara ett spränglärt geni, helst Nobelpriset inom något.

Men enligt Cecilia själv var hennes expertis inte till särskilt stor användning i programmet.

– Nej, det var inte så mycket frågor om 1800-talskonst, så mycket kanske jag kan spoila, säger hon till tidningen.

I säsongen medverkar också Fritte FritzsonGry ForssellJonas RhodinerKalle MöllerSofia DalénPeter ApelgrenHector ApelgrenNiklas KällnerLena NordlundChristopher Garplind och Marie Agerhäll bland andra.

Är Marcus Berggren och Cecilia Berggren släkt? Här är svaret!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!