Här är allt om Marcus Berggren.
Här är allt om Marcus Berggren. - Foto: Ali Lorestani/Björn Larsson Rosvall/TT

Marcus Berggren om ätstörningen: "Gjorde en sån här operation..."

Vill du läsa mer om Marcus Berggrens karriär, familj och ätstörning? Då har du kommit helt rätt. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om komikern.


Har du en ätstörning? Det finns hjälp att få

Det finns hjälp att få om du har en ätstörningsproblematik. Nedan är några av de stödlinjer och chattstöd som finns för drabbade och närstående:

Ätstörningslinjen hos Frisk & Fri, för dig som själv är drabbad av en ätstörning: 020 – 20 80 18

Närståendelinjen hos Frisk & Fri, för dig som är närstående till någon med en ätstörning:  0200 – 125 085

Chattstöd hos Frisk & Fri.

Chattstöd hos den ideella föreningen SHEDO.

Läs mer om ätstörningar och den hjälp du kan få på 1177.se

Marcus Berggren ålder – hur gammal är han?

Den svenska ståuppkomikern, Marcus Berggren, 32, föddes 21 augusti 1990 i Kungälvs kommun. Han fyller därmed 34 år under sommaren 2024.

Vad är Marcus Berggren känd för?

Marcus Berggren har gjort flera humorturnéer, medverkat i uppmärksammade framträdanden på P3 Guld, i poddar och i flera tv-produktioner som bland annat "Bäst i test" och "Parlamentet".

När släppte Marcus Berggren bok?

År 2022 debuterade Marcus Berggren med romanen "En bra plats i skallen" som handlar om ett kompisgäng om fyra som bestämmer sig för att starta band i mitten av 00-talet.

Romanen handlar också om droger, ätstörningar och svek mot vänner.

Foto: Adam Ihse/TT

Jämfört med den annars lättsamma och skämtsamma tonen som vi är vana vid när det kommer till Marcus, ska romanen skildra en mer personlig och realistisk ton.

Bokidén föddes 2019 när Marcus sjukskrev sig själv under en sommar i Grekland. Det var under en egen föreställning i Umeå som det tog stopp för honom. 

– Jag hörde hur det klickade till i huvudet, sade Marcus i en intervju med Tittit Schultz i Morgonpasset i P3 då. 

Marcus Berggren längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Marcus Berggrens längd. Det är oklart exakt hur lång komikern är, men av en bild att döma ser han ut att vara betydligt längre än artisten Orup som ska vara 178 centimeter lång. 

Har Marcus Berggren fru?

Ja, Marcus Berggren är i dag gift med poddaren Karin Londré.

Vem är Marcus Berggrens partner Karin Londré?

Karin Londré har tidigare arbetat på kommunikationsbyrån 500 Stockholm. Där arbetade hon bland annat med ljudproduktioner. Karin har även arbetat på Sveriges Radio P3 och Nöjesguiden.

Vid sidan av arbetet driver hon true crime-podden "Mord mot Mord" där hon och Anna Sandell varje vecka pratar om sin "bästa och värsta fascination – mord och sådana hemska grejer".

Har Marcus Berggren barn med Karin Londré?

Sommaren 2021 blev Marcus Berggren pappa för första gången till en dotter tillsammans med Karin Londré. 

Vad heter Marcus Berggrens dotter?

Marcus Berggren och Karin Londrés dotter fick namnet Sally.

Marcus Berggren bror – är han och Henrik Nyblom syskon?

Många som googlar på Marcus Berggren tycks vara nyfikna på huruvida komikern Henrik Nyblom är hans bror. Så är inte fallet. Däremot är Berggren och Nyblom vänner och duon har jobbat en hel del ihop, till exempel med föreställningen "Marcus Berggren & Henrik Nyblom: Ett musikaliskt gisslandrama" på Scalateatern. 

Vad heter Marcus Berggrens och Carl Stanleys podcast?

Tillsammans med komikern Carl Stanley driver Marcus Berggren podden "Tombola". I denna drar duon fram ett ämne, ur en tombola, som de pratar om varje vecka. 

Hade Marcus Berggren en ätstörning?

När Marcus Berggren gästar Emil Perssons "Fördomspodden" i oktober 2022 öppnar han upp sig om en tidigare ätstörningsproblematik som komikern gick igenom som barn.

– Jag har haft en stor ätstörningsproblematik när jag var nästan ett barn och den har väl liksom ramlat av mig lite för varje år. Jag har aldrig varit mindre ätstörd men jag kanske är mer då än någon som inte är det, sade Marcus Berggren i podden.

I podden berättar han öppenhjärtligt om att han länge var "fast i skiten" och att han som barn hade anorexi. 

– Jag fick det när jag var typ elva år. För jag gjorde en sån här operation när man tar bort polyper och halsmandlar och skit. Så kan man inte äta. Innan dess var jag inte tjock liksom men jag gillar Coca cola och bullar.

Efter operationen gick han ner i vikt och det började "barka" till att Marcus skulle bli inlagd, när han gick till barnpsykologer och fick matschema samt hade återkommande invägningar.

Var Marcus Berggren med i Bäst i test 2022?

År 2022 var Marcus Berggren en del av den fasta panelen i underhållningsprogrammet "Bäst i test" som då sändes i SVT. Han fick då sällskap av bland andra Anis Don Demina och Sussie Eriksson

Allt om Henrik Nyblom: Flickvän, stand up och relationen till Marcus Berggren

Är Marcus Berggren med i På Spåret 2023-2024 med Cecilia Berggren?

Tillsammans med Cecilia Berggren tävlar Marcus Berggren i På Spåret 2023/2024. I årets säsong tävlar också bland andra Fritte FritzsonGry ForssellJonas RhodinerKalle Möller, Sofia DalénPeter ApelgrenHector ApelgrenNiklas KällnerLena NordlundChristopher Garplind och Marie Agerhäll.

Är Marcus Berggren och Cecilia Berggren släkt? Här är svaret!

Marcus Berggrens inkomst – så mycket tjänar han

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade ståuppkomikern 2020 en förvärvsinkomst på 649 729, vilket ger en månadslön på 54 144 kronor.

Utöver inkomsten hade artisen ett underskott av kapital på 12 236  kronor. Berggren är även verksam i två bolag, enligt Alla Bolag.

Marcus Berggren stand up – när slutade han som stå upp-komiker?

I mars 2023 meddelade Marcus Berggren att han slutar med stand up.

— Jag kan inte tvinga fram kreativiteten, den får komma till mig och nu känner jag att det inte kommer något sådant till mig längre. Och sen tröttnar man så jävla mycket på sina egna skämt, sa han då till Aftonbladet.

Läs mer om Marcus Berggrens beslut att lägga ner stand up-karriären här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.