Anna Anka vill bli politiker

Hemmafrun kan tänka sig att kasta förklädet för en ny karriär.


Tevekändisen Anna Anka väckte i dagarna stor uppmärksamhet på debattsajten Newsmill efter en minst sagt kontroversiell artikel.

"Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen", skrev hon bland annat i artikeln.

Men trots kritiken som rasat efter artikelpubliceringen vill Anka vara en förebild för svenska kvinnor och kan nu tänka att bli politiker.

– Jag har arbetat med flera välgörenhetstillställningar här för republikanerna, jag skulle kunna tänka mig att engagera mig politiskt i Sverige också, säger Anna Anka till SvD.

På frågan om vad hon skulle säga om moderaterna eller kristdemokraterna bad henne att ställa upp i riksdagsvalet svarar hon att de gärna får slå henne en pling.

Och kristdemokraterna välkomnar den blonda hemmafrun med öppna armar.

–Det är bra att någon utmanar den politiska korrektheten. Hon står upp för inställningen att en kvinna själv ska kunna bestämma hur hon vill leva, säger partiets partisekreterare Lennart Sjögren till Expressen.

Anna Anka har bland annat anklagats av socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul för att "hylla islamistiska ideal".

Även feministiskt initiativs Gudrun Schyman har sagt att hon hoppas att artikeln är ett skämt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!