Hanks backar för mormonerna

Tom Hanks ångrar sitt påhopp på mormoner som backade Propositon 8.


Stjärnskådespelaren och Obamasupporten Tom Hanks gick hårt åt mormonerna. Nu ångrar han sina uttalanden från förra veckan där han stämplade dem som icke-amerikaner. I samband med premiären av HBO-serien Big Love, om en grupp polygama mormoner, spekulerade han i mormonernas inblandning i att få lagen, som förbjuder homoäktenskap i Kalifornien, godkänd.

– Sanningen är att många mormoner donerade en hel del pengar till kyrkan för att få till Propositon 8. Det är många människor som tycker att det är icke-amerikanskt, och jag är en av dem, sa Hanks då till Fox News.

Det hettade upp känslorna. En talesperson från Mormonkyrkan blev djupt upprörd.

– Att uttrycka sin åsikt i ett fritt och demokratiskt samhälle är så amerikanskt som det kan bli, sa Kim Farah, från Mormonkyrkan, till Fox News.

Nu mjuknar Hanks efter stålbadet. Genom sin talesperson Leslee Dart säger han till People:

– I förra veckan stämplade jag medlemmar av Mormonkyrkan, som stödde Kaliforniens Proposition 8 som "icke-amerikaner". Jag menar att Proposition 8 går emot vår konstitution; det är kodifierad diskriminering. men alla har en rätt att rösta i enlighet med samvetet - inget kan vara mer amerikanskt. Att säga att medlemmar av Mormonkyrkan som stöttade Proposition 8 är "icke-amerikaner" skapar fler klyftor när tiden kräver respekt för andra åsikter. Ingen borde använda termen "icke-amerikaner" lättsamt eller i förbifarten. Jag gjorde det. Det borde jag inte ha gjort.

Se en kampanjfilm nedan för Proposition 8.

Skrivet av:

Senaste nytt

Gustav Mandelmanns ord väcker reaktioner: "En skam för Sverige"

Spindelskräck i nya "Vermin" – "älskar dem"

1 timme sedan
En skräckfilm om spindlar – men sedd ur spindlarnas synvinkel. Det är vad debuterande långfilmsregissören Sébastien Vanicek ville göra med sin film ”Vermin”. Och resultatet blev lyckat. Bra kritik, publiksuccé i Frankrike och priser på flera internationella skräckfilmsfestivaler.

Blackberry Smoke-trummis död

idag 02:56
57-årige Brit Turner, trummis och medgrundare till Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke från Georgia, USA, har avlidit, skriver bland andra Variety.

Statens konstråd köper Odells verk

igår 16:36
Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk "Rekonstruktion – Psyket". Videoverket, som handlar om Odells vistelse på en sluten, psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare, fick stor uppmärksamhet när det ställdes ut på Cecilia Hillström Gallery i början av året.

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

igår 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

igår 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...