Stockholm

Åke Green debatterar bögar på film

Den pensionerade pingstpastorn reder ut hur bögfilmer påverkar samhället.


Läs mer

Brokeback Mountain, Patrik 1,5, Milk och nu senast Brüno. Bögar på film är hett.

I kvällens Aschberg på TV8 kommer Gustaf Hammarsten och pingstpastor Åke Green, en gång åtalad för hets mot folkgrupp, diskutera vad filmer som skildrar homosexualitet har för betydelse för samhället.

42-årige Gustaf Hammarsten är en svensk skådespelare som nyligen slagit igenom som Brünos (Sacha Baron Cohen) lojale assistent och älskare.

Åke Green, 68, åtalades och fälldes för hets mot folkgrupp efter att han i sin predikan sagt att homosexuella är "cancersvulst på samhällskroppen".

"Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt", predikade Åke Green till sin församling på Öland i juli 2003.

2004 dömde Kalmar tingsrätt Åke green till en månads fängelse för sitt uttalande, men pingstpastorn överklagade och frikändes av både Göta hovrätt och Högsta domstolen året därpå.

Programmet visas den 14 september klockan 21.00 på TV8.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.