Timothée Chalamet har horder av fans efter sig vart han än går. I Milano fick galapremiären av 'Bones and all' ställas in på grund av publikkaoset. Arkivbild.
Timothée Chalamet har horder av fans efter sig vart han än går. I Milano fick galapremiären av 'Bones and all' ställas in på grund av publikkaoset. Arkivbild. - Foto: TT

Chalamets tvivel om kannibalfilmen: Är fördömda

Vartän Timothée Chalamet rör sig blir det kaos. Nyligen stormade fansen röda mattan i Milano så att galapremiären för "Bones and all" fick ställas in. Själv var han initialt tveksam till kannibalfilmen.


Fakta: Timothée Chalamet

Ålder: 26 år.

Bor: New York.

Yrke: skådespelare.

Tidigare roller: "Homeland", "Call me by your name", "Lady Bird", "A rainy day in New York", "Unga kvinnor", "The French dispatch", "Dune", "Don't look up".

Aktuell: Med "Bones and all" som har svensk biopremiär den 25/11.

— De här personerna är fördömda, de begår mord, de gör onda saker. Men jag kände också att jag var tvungen att göra det. Jag behövde utmaningen, säger han till TT.

Det är lätt att förstå den amerikanske skådespelarens initiala tvekan. I filmen spelar han Lee, en ung kannibal, som möter den unga Maren (Russell Taylor), som också livnär sig på människokött. Tillsammans reser de genom 1980-talets Mellanamerika, för att då och då konfronteras med den äldre kannibalen Sully (Mark Lawrence).

Det är en stundtals mycket blodig film, med flera kannibalscener, och det vore lätt att tro att inspelningen fått Chalamet att bli vegetarian. Han skrattar.

— Nja, jag har inte varit nån som ätit mycket kött tidigare. Jag har många tankar om hur man äter etiskt. Ibland kan jag ha fantasier om hur det vore att komma till en plats som är okorrumperad, men då skulle min närvaro där innebära att den blir korrumperad.

Fansen väntade i många timmar för att få en skymt av Timothée Chalamet på filmfestivalen i Venedig. Arkivbild.

Den stora fixstjärnan

På filmfestivalen i Venedig i augusti är Chalamet den stora fixstjärnan. Hundratals tonårsflickor tillbringar natten vid festivalpalatsets röda matta för att få en skymt av idolen. Vi som ska intervjua honom fraktas med båt till en ö där ett av Venedigs mest exklusiva hotell ligger. Själv verkar han ta all uppståndelse med upphöjt lugn. Han talar mycket fort, om filmen, om sin rollfigur, om regissören Luca Guadagnino, som gav honom det publika genombrottet med dramat "Call me by your name" för fem år sedan.

— De här rollfigurerna håller till i utkanten av samhället, så som jag kände mig under mina sena tonår. De är isolerade på ett sätt som gick väl ihop med att vi filmade under pandemin. Alla var isolerade. Lee har en kyla, han är märkt av förbannelsen, han visar var Maren kommer att hamna om hon inte hittar någon medmänsklighet, säger han och fortsätter:

— Jag fick en gång rådet ”du får aldrig vara smartare än rollfiguren du spelar”. Det där ett otroligt bra råd som jag alltid tänker på.

"Kolliderar med jorden"

Chalamet bor i New York och tillbringar mycket tid i Los Angeles. Han säger att hans erfarenhet av Mellanamerika, av stater som Ohio och Nebraska, är mycket liten. Han liknar landskapet vid det från filmer som "Badlands/Det grymma landet" och "Bonnie & Clyde".

— Det är inte mycket som har hänt där, filmen skulle vara 80-tal, men inte mycket behövde ändras där vi filmade. Det finns en vilja till förändring, men den kolliderar med jorden, med att vi håller på att förstöra planeten.

— Och här i filmen är det två unga människor, utan telefoner och utan Google, som försöker komma underfund med sig själva och den förbannelse de har drabbats av. De är ensamma och de hoppas kunna hitta en väg ut genom kärlek.

Timothée Chalamet tillsammans med sin motspelerska Taylor Russell på filmfestivalen i Venedig. Arkivbild.
TT
/
/
/
/
/
ALS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

1 timme sedan

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

2 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.