Margot Robbie bärs runt under en av de storslagna festscenerna i 'Babylon'. Pressbild.
Margot Robbie bärs runt under en av de storslagna festscenerna i 'Babylon'. Pressbild. - Foto: TT

Veckans filmer och serier – omtalad publikflopp

En spelfilm om uppgång och fall i 1920-talets Hollywood och en dokumentär om en kvinna som gjorde en liknande resa 70 år senare är veckans höjdpunkter på film. Det är premiär för "Babylon" och Pamela Anderson-dokumentären på Netflix.Här är veckans filmer och serier.


FILM (premiär 27/1)

" Babylon "

Påkostat tretimmarsepos om Hollywoods barndom med extra allt – vilda fester med jazz, sex och droger, lyx, misär och människor täckta i elefantbajs. Allt finns med när regissören Damien Chazelle berättar historien om den bedagade stjärnan Jack (Brad Pitt) och stjärnskottet Nellie (Margot Robbie) som får problem när stumfilmen går i graven och ljudfilmen vänder upp och ner på hela filmindustrin.

Det storslagna eposet blev en publikflopp och sågades av kritikerna när filmen hade premiär i USA för några veckor sedan.

" The banshees of Inisherin ".

Colin Farrell och Brendan Gleeson spelar huvudrollerna i den här originella dramakomedin om manlig vänskap som utspelas i Irland på 1920-talet. Den ene vännen bryter abrupt med den andre och lovar att klippa av sig ett finger för varje gång den försmådda vännen försöker ta kontakt med honom.

Pamela Anderson berättar om sitt liv i en ny Netflix-dokumentär. Arkivbild.

" Pamela, a love story " (Netflix, 31/1).

Pamela Anderson återberättar på egna villkor historien om sitt liv som 1990-talets stora sexsymbol – om Playboy, "Baywatch", Tommy Lee och sexfilmen, men också om barnen och relationen till Julian Assange. Fast framförallt är det en dokumentär om en sexualiserad mediekultur och ett årtionde som känns långt borta.

Övriga premiärer:

"Shotgun wedding" (Prime Video).

Jennifer Lopez spelar huvudrollen i en actionkomedi om ett drömbröllop som blir en mardröm när alla inblandade blir tagna som gisslan.

"You people" (Netflix).

En jude ska gifta sig med en svart muslim. Hur ska de blivande svärföräldrarna reagera? Julia Louis-Dreyfus och Eddie Murphy finns i rollistan i den här komedin.

"Mumier på äventyr"

Animerad film om tre mumier som tar sig till nutidens London för att leta reda på och ta hem en ring som tillhör den kungliga familjen.

TV/STRÖMNING

Harrison Ford gör en av sina allra första tv-roller i komedin "Shrinking". Pressbild.

" Shrinking " (AppleTV+, premiär: 27/1).

Jason Segel ("How I met your mother") spelar en terapeut som en dag bryter ihop och bestämmer sig för att säga sanningen till sina patienter. Harrison Ford har en biroll i den här mörka komediserien.

Lockwood (Cameron Chapman), Lucy (Ruby Stokes) och George (Ali Hadji-Heshmati) jagar spöken i "Lockwood & Co". Pressbild.

" Lockwood & Co " (Netflix, 27/1).

Spöken härjar i London, så vem ska du ringa? Tonåringarna i Lockwood & Co, förstås. Förutom att bekämpa gastar måste de konkurrera med andra spökjägare. Serien bygger på bokserien av författaren Jonathan Stroud.

Övriga premiärer:

"I vår herres hage" (SVT, 30/1).

Andra världskriget står för dörren när tredje säsongen av det populära veterinärmyset tar sin början.

"Mayor of Kingstown (SkyShowtime, 30/1).

Premiär för andra säsongen av dramaserien med Jeremy Renner och Dianne Wiest.

TT
/
/
/
/
SVT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.