Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken respektive Barbie i Greta Gerwigs storfilm 'Barbie', en av sommarens mest emotsedda filmer. Pressbild.
Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken respektive Barbie i Greta Gerwigs storfilm 'Barbie', en av sommarens mest emotsedda filmer. Pressbild. - Foto: Warner Bros

Allt om sommarfilmerna – och superkrocken i juli

Den 21 juli inträffar den stora biokrocken. Sommarens två största filmer har premiär samma dag. "Barbie" eller "Oppenheimer". Vilken väljer du? Här är allt om sommarens största biopremiärer.


Fakta: Sommarfilmer på strömningstjänsterna

"Flamin' hot" (9/6, Disney+).

Den sanna historien om mannen som kom på chipsen Flamin' Hot Cheetos.

"Extraction 2" (16/6, Netflix).

Chris Hemsworth följer upp första filmen med ett nytt actionäventyr.

"The cloned Tyrone" (21/7, Netflix).

Kriminalkomedi med John Boyega, Kiefer Sutherland och Jamie Foxx.

"The beanie bubble" (28/7, AppleTV+).

Zach Galifianakis spelar mannen som på 90-talet lanserade gosedjuren Beanie Babies.

"Heart of stone" (11/8, Netflix).

Gal Gadot räddar världen som hemlig agent för mystisk organisation.

" Asteroid city " (premiär 9/6).

Regissören Wes Anderson använder sitt alldeles egna filmspråk och en rad Hollywoodstjärnor med Scarlett Johansson och Tom Hanks i spetsen för att berätta historien om en stjärnskådarträff för ungdomar i öknen på 1950-talet. Plötsligt tvingas de in i karantän.

" The Flash " (14/6).

Ezra Miller spelar DC-hjälten The Flash i en film som har avverkat hela fyra regissörer innan den når vita duken. Vår hjälte reser tillbaka i tiden för att förhindra sin mors död. Förhandssnacket har mest handlat om att Michael Keaton och Ben Affleck dyker upp i varsin version av Batman.

" Blackberry " (16/6).

Innan vi fick "smarta telefoner" fanns Blackberry, det coolaste innan Applechefen Steve Jobs 2007 lanserade Iphone. Det här är en kritikerhyllad dramakomedi om det kanadensiska företagets uppgång och – mycket hårda – fall.

" Indiana Jones and the dial of destiny " (28/6).

Ett sista äventyr för Harrison Ford, 80, som föryngrats med datorhjälp i några scener. Den här gången får han hjälp av sin guddotter Helena (Phoebe Waller-Bridge) för att hindra nazisterna (ledda av Mads Mikkelsen) att lägga vantarna på en tidsmaskin.

" No hard feelings " (30/6).

Jennifer Lawrence visar upp en ny sida av sig själv i den här grabbiga komedin om en ung fattig tjej som anlitas för att vara sällskap till en inbunden och blyg kille (Andrew Barth Feldman) för att lära honom om livet innan han drar i väg till college.

Mila (Flutra Cela) och Kia (Judith Sigfridsson) drömmer om att bli fotbollsproffs i sommarens stora svenska ungdomsfilm "Forever". Pressbild.

" Forever " (7/7).

Sommarens stora svenska ungdomsfilm handlar om två tjejer som älskar fotboll. Men när deras lag får en ny tränare (Agnes Lindström Bolmgren) som kräver hårdare satsning förändras delas relation. Är det värt att offra sin kompis för att lyckas?

" Elementärt " (7/7).

I Pixars nya animerade storfilm lever eld, vatten, jord och luft sida vid sida utan närmare kontakt i en stad som ser ut som New York. Men vad händer när de fyra elementen börjar beblanda sig med varandra? Och till och med blir kära? Jo, temat för filmen är förstås migration och tolerans.

" Mission: impossible – Dead reckoning part one " (12/7).

Tom Cruises sjunde "Mission: impossible"-film blev så maffig att den måste delas upp i två delar. Så det kommer en uppföljare nästa sommar. Den här gången hotar krig att bryta ut och Ethan Hunt (Cruise) och hans gäng måste konfrontera den mystiske och ondskefulle Gabriel.

" Barbie " (21/7).

I regissören Greta Gerwigs hett emotsedda film lever Barbie (Margot Robbie) det perfekta livet med de andra dockorna i Barbieland tills hon och Ken (Ryan Gosling) en dag måste ge sig ut i den verkliga världen – Los Angeles. Där upptäcker hon att livet inte riktigt är som hemma i dockskåpet.

Cillian Murphy spelar atombombens fader i Christopher Nolans nya film "Oppenheimer". Pressbild.

" Oppenheimer " (21/7).

Christopher Nolan berättar den ödesmättade historien om Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) som uppfann atombomben och därmed vann andra världskriget åt USA, men samtidigt plågades oerhört över att ha skapat ett massförstörelsevapen som kan utplåna världen.

" Book club: The next chapter " (18/8).

Feelgoodfilm med Jane Fonda och Diane Keaton om fyra väninnor i mogen ålder som åker till Italien på möhippa. Mellan turistfällorna och den goda maten stöter de på gamla (och nya) älskare och kommer på nya sanningar om livet.

"Vem är du, Mamma Mu?" (25/8).

Mamma Mu vill göra sin egen mu-sikal, men råkar tappa bort Lillebrors älskade nalle. Tillsammans med Kråkan tar hon upp jakten på gosedjuret. Ny animerad barnfilm om de älskade figurerna som skapades av Jujja och Tomas Wieslander.

TT
/
/
/
/
/
/
/
Hot
/
/
USA
/
Senaste nytt

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

Fugees återförenades på konsert

Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

1 timme sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Jenny och Niklas Strömstedt erkänner – då bråkar vi som mest: "Passivt aggressiv"

1 timme sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s succéproduktion "Vilket liv" är det dags för Niklas Strömstedt att hyllas efter en lång karriär. I avsnittet berättas det bland annat om åren med GES men även om hur relationen med Jenny Strömstedt kan se ut.

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

1 timme sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.

Dolly Parton gör cover på rockklassiker

1 timme sedan
En cover på 4 Non Blondes låt "What's up" från 1993 – det är Dolly Partons senaste projekt. Covern släpptes i helgen och är en av flera låttolkningar på Partons kommande album "Rockstar" som släpps i mitten av november.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.