Lars Winnerbäck i nytt samarbete med Kent. Arkivbild.
Lars Winnerbäck i nytt samarbete med Kent. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Winnerbäck släpper ny musik med Kent

Lars Winnerbäck ville bryta med det han tidigare gjort. Men visste inte hur.


I dag släpps hans nya album "Neutronstjärna", som han knåpat ihop tillsammans med Kent-medlemmarna Joakim Berg och Martin Sköld, enligt ett pressmeddelande.

"Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin," säger Winnerbäck i ett pressmeddelande.

"Neutronstjärna" blev enligt Winnerbäck en berättelse om Sverige med precisa skildringar och vemodig ljudbild kännetecknad Berg och Sköld. Sånger bär namn som "Vår tid" och "Min gata i stan."

I höst ger sig Winnerbäck och sitt band ut på turné.

Turnéplan: Linköping 27/10, Kalmar 28/10, Malmö 3/11, Kristianstad 4/11, Oslo 10/11, Trondheim 11/11, Göteborg 17/11, Örebro 18/11, Eskilstuna 24/11, Lidköping 25/11, Karlstad 1/12, Stockholm 2/12, Luleå 7/12, Örnsköldsvik 8/12, Sandviken 9/12.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Allt om Nicci Hernestig: Ex-pojkvänner, familj och barn

Då sänds "Barbie" på HBO Max

"Barbie" blev en dundersuccé på bio. Nu flyttar filmen in till HBO Max, där den får premiär redan den 15 december.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

1 timme sedan
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.

Det hittade plastikkirurgen inuti Paows kropp under operationen: "En chock"

2 timmar sedan
Paulina "Paow" Danielsson har nyligen lagt sig under kniven på nytt. Hon och Cristian Brennhovd tog en sväng till Turkiet där Paow bland annat bytte ut lite saker i kroppen.

Då kan Kalle Anka försvinna från SVT på julafton

2 timmar sedan
Kalle Anka och hans vänner önskar alla svenska tv-tittare en god jul varje år med start klockan 15.00. Men det kan snart vara slut på den klassiska traditionen.

Fredrik Lindström turnerar med dialektshow

2 timmar sedan
Komikern, "På spåret"-domaren och språkexperten Fredrik Lindström åker på turné nästa år med en föreställning om svenska dialekter.