Carolas konsert visas på bio. Arkivbild.
Carolas konsert visas på bio. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Carola-konsert visas på bio

"Carolafesten – 40 år sedan 'Främling'" spelades för ett utsålt Avicii arena i våras. Nu visas konserten på bio över hela landet. Jag känner mig otroligt glad och stolt, säger Carola till TT.


Den 24 november är det biopremiär för konsertfilmen av Carola Häggkvists jubileumskonsert "Carolafesten" på Avicii arena i Stockholm, då hon firade att det i år är 40 år sedan genombrottet med "Främling". Nu kommer alltså Carolas fans i hela Sverige att kunna se jubileumsfesten.

Speciell kväll

Biljetterna till spelningen i Avicii arena sålde snabbt slut, och Carola minns en speciell kväll:

— Hela Globen hade bestämt sig för att det var dags att fira livet och "Främling" och Carola. Det var ju väldigt rörande, jag blev väldigt tagen och det var en oförglömlig kväll för mig. Publiken hade klätt sig i gult och glitter och det var helt enkelt fest, säger hon.

Carola fick sällskap av gästartister som Benjamin Ingrosso, Lasse Holm och Andreas Johnson, och att fler nu ska få ta del av konserten gör henne stolt:

— Folk som var där säger att de aldrig har sett en publik så i feststämning på en konsert tidigare. Det fanns en eufori som jag är jätteglad över, för vi måste passa på att andas och leva när vi lever.

Flera generationer

TT: Vilka hoppas du ska gå och se konserten på bio?

— Ungdomarna! På festivalerna i somras var de verkligen på tårna och längst fram, det vore kul om de kom till biograferna. Eller vänta, jag hoppas att alla generationer kommer. För så var det på Avicii arena, då var det mormor och mamma och tonåringen som kom.

Biljetterna till "Carolafesten – 40 år sedan 'Främling'" släpps den 3 november. I vinter avslutar Carola dessutom sitt jubileumsår med tre gospelspelningar i Göteborg, Jönköping och Stockholm: Hon släpper också den nya gospelhymnen "Helga natt".

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!