- Foto: MIKAEL ANDERSSON / TT & SÖREN ANDERSSON / TT

Gammal idolvinnare gör comeback – i Melodifestivalen

För 13 år sedan vann han "Idol". Nu är Jay Smith tillbaka i rampljuset – i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.


Jay Smith ska vara med i nästa års tävling, med ett bidrag skrivet bland annat av hans syster Maria Smith, enligt Aftonbladets uppgifter. Hon är i vanliga fall en av medlemmarna i popduon Smith & Thell.

Jay Smith, 42, skapade stora rubriker i Idol 2010 när han på vägen till segern i TV4:s tävling inledde en romans med den andra finalisten Minnah Karlsson. Det avslöjades dessutom att han fastnat i ett drogtest, men att TV4 trots det lät honom vara kvar i tävlingen.

Idol 2010. Foto: TT Niklas Larsson/TT

Musikkarriären utanför rampljuset

Sedan segern i "Idol" har Jay Smith fortsatt musikkarriären, men utanför rampljuset. Han har gett ut flera soloalbum och även spelat med flera rockband, däribland Von Benzo och Smash Into Pieces.

På senare år har det dock blivit musik i en annan genre – country – sedan han insett att han inte längre lyssnade lika mycket på rock.

— Till slut så kände jag att antingen fortsätter jag med musik och byter genre eller så hade jag fått lägga ner helt, berättade han i en intervju med Helsingborgs Dagblad för tre år sedan.

Melodifestivalens turné inleds den 3 februari i Malmö. Hela startfältet presenteras den 1 december. Fram tills dess bekräftar SVT inga medieuppgifter om aktuella artister.

TT
/
/
/
/
SVT
/
Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

idag 16:36

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

idag 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

idag 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

idag 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

idag 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.