Artisterna i 'Diggiloo' 2024 är klara. Bakre raden från vänster: Liamoo, Andreas Lundstedt, Elisa Lindström, Andreas Weise, Anders Bagge, Ann Westin och Lucianoz. Främre raden från vänster: Lisa Stadell, Jessica Andersson, Dogge Doggelito, Wiktoria Johansson och Cimberly Wanyonyi. Pressbild.
Artisterna i 'Diggiloo' 2024 är klara. Bakre raden från vänster: Liamoo, Andreas Lundstedt, Elisa Lindström, Andreas Weise, Anders Bagge, Ann Westin och Lucianoz. Främre raden från vänster: Lisa Stadell, Jessica Andersson, Dogge Doggelito, Wiktoria Johansson och Cimberly Wanyonyi. Pressbild. - Foto: Anna-Lena Ahlström

Dogge: Nu blir jag Dogge Diggiloo

Lucianoz, Dogge Doggelito, Anders Bagge och pinfärska "Idol"-vinnaren Cimberly Wanyonyi. I sommar firar "Diggiloo"-turnen 20-årsjubileum. Det ska bli kanon. Nu kan jag kalla mig Dogge Diggiloo, säger Dogge Doggelito till TT.


I juli rullar "Diggiloo"-showen ut på svenska vägar igen – denna gång för tjugonde gången i ordningen. Flera "Diggiloo"-veteraner återvänder i år, men en av debutanterna i sammanhanget är rapparen Douglas León, mer känd som Dogge Doggelito.

Rap i showen

— I min ålder är man glad så länge man får vara med. Att få rappa och sjunga med speciellt utvalda artister är bara positivt och jag tror att det passar "Diggiloo" att få in lite rap i showen, säger han.

Under hösten har tv-tittarna kunnat se Dogge och "Diggiloos" grundare Lasse Holm tillsammans i TV4:s "Så mycket bättre". Nu ska de alltså jobba ihop igen.

— Det var Lasse som ville att jag skulle vara med i det här, eller han påstår det i alla fall, säger Dogge och tillägger att han nu kan lägga sig till med ett nytt smeknamn:

— Folk som kommer fram på stan och som inte riktigt känner till mig brukar säga fel namn och kalla mig Dogge Diggiloo. Nu kan jag kalla mig det på riktigt, säger han och skrattar.

Kvalitet

I år står Lasse Holm vid sidan av scenen som exekutiv producent, och han är tvärsäker på varför "Diggiloo" lockar publik år efter år:

— Kvalitet, god underhållning och att ingenting lämnas åt slumpen. Allt är perfekt skött – vi provsitter till och med parkettstolarna för att vara säkra på att publiken ska ha det så bekvämt som möjligt, säger han.

Biljetterna till "Diggiloo"-turnén släpps den 5 december.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Fröken Snusk: Jag är besviken

1 timme sedan

Raye slår rekord på Brit Awards

idag 01:44
Brittiska stjärnskottet Raye slår nytt rekord i att vinna flest priser på Brit Awards på en och samma kväll.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

igår 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.