Fröken Snusk
Fröken Snusk berättar nu om hatstormen hon utsatts för. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Fröken Snusks chockavslöjande om SVT inför Melodifestivalen 2024

Fröken Snusk utsattes för en rejäl hatstorm efter att hon och Rasmus Gozzi anklagades för att ha fuskat till sig spelningar på Spotify. Flera är det som har krävt att hon ska stoppas helt från Melodifestivalen. Nu berättar Fröken Snusk själv hur hon ser på anklagelserna.


Fakta: Detta har hänt

I början av januari försvann ett par låtar med Rasmus Gozzi och Fröken Snusk från Spotify, som inte officiellt har bekräftat att de misstänkte manipulation. Men flera medier, bland annat Dagens Nyheter och Aftonbladet har uppgett att det rör sig om att strömningstjänsten misstänker att någon köpt fejkade strömningar för att lyfta upp låten på listorna. Den 4 februari kom låtarna tillbaka till Spotify.

Anklagelserna om Spotifyfusk har orsakat en hatstorm i sociala medier mot Fröken Snusk.

– Jag bröt ihop när jag såg det. Sedan dess har jag inte gått in och kollat, säger hon.

Vägen till debuten i Melodifestivalen har varit tuff för Fröken Snusk, som tvingats försvara sig mot anklagelser om fusk sedan Spotify tagit ned flera av låtarna artisten gjort tillsammans med Rasmus Gozzi.

— Jag har mått jättedåligt över det. Jag vet ju vad jag har gjort och inte gjort, så det är jättetråkigt att folk anklagar mig för saker som jag inte har gjort, säger hon.

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024?

Artisten Fröken Snusk. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

Fröken Snusk hävdar att varken hon eller producenten Rasmus Gozzi köpt några strömningar på Spotify för att lyfta låten på topplistorna.

— Han har sagt nej och jag litar på honom, säger hon.

Så mycket pengar tjänar Rasmus Gozzi - månadslönen avslöjad

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi har anklagats för fejkade streams på Spotify

Och du känner att du kan lita på honom?

— Absolut. Han har aldrig ljugit för mig innan, så jag litar på honom till 110 procent.

Fröken Snusk uppträder alltid maskerad och vill inte avslöja sitt verkliga namn, eller någonting om sin bakgrund. Efter genombrottet 2022 med låten "Rid mig som en dalahäst" har hon snabbt blivit en av Sveriges populäraste – och mest kontroversiella – artister med sina snuskiga texter.

Hon har gjort 133 konserter runt om i landet på kort tid och nu väntar ett ännu större rampljus för epadunkdrottningen – Melodifestivalen.

Även dagarna inför tävlingen i Göteborg har varit tuffa. Artisten har varit sjuk och bestämt sig för att skära ned på intervjuer och andra kringaktiviteter för att vila rösten.

Kritikstorm mot Fröken Snusk efter låten: "Du skämmer ut dig"

Van vid hat

Uppladdningen har som sagt inte varit den bästa. Uppståndelsen har varit stor och Fröken Snusk berättar att hon tagit illa vid sig av vad folk skrivit i sociala medier.

— Jag har alltid fått hat, så det är ju någonting man är van vid. Men då har det lätt gått att blåsa av eftersom det inte är konstant, säger hon.

Vem är Fröken Snusk? Allt om namnet, åldern, låtarna och anmälningarna

Fröken Snusk sjunger bidraget "Unga & fria" i den andra deltävlingen i Melodifestivalen i Göteborg på lördag.

Det är inte bara i sociala medier som röster har höjts för att stoppa Fröken Snusk. Även tidningen Expressens ledarsida har krävt att SVT ska stoppa artisten.

— Jag blir jätteledsen när folk säger det. Speciellt när jag vet vad jag har gjort och inte gjort. Att folk säger sådant om någonting som jag har drömt om hela livet gör mig väldigt ledsen.

Har du varit i kontakt med SVT?

— De har ju gått på att det inte finns någon fakta, utan det är rena spekulationer. Så de har bedömt att jag får vara med. Men jag har inte varit i kontakt med dem personligen.

Fröken Snusk sjunger bidraget "Unga & fria" i den andra deltävlingen i Göteborg på lördag.

Storbråk om intervjun med Fröken Snusk: "Kan inte kontrollera kvinnor"

/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!