Söndag 17 Okt
Stockholm

Skräckregissören sågar svensk film

Han skildrar den gråa betongens Sverige som ingen annan. Men nu är det över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tomas Alfredson är högaktuell som regissör. Hans vampyrfilm Låt den rätte komma in har hyllats av en enad presskår. Kanske är det den bästa vampyrfilmen i 80-tals miljö sedan The Lost Boys.

Men mästerregissören Tomas Alfredson ger inte mycket för svensk film. Nu menar han att han kanske gjort sin sista film.

– Just nu nu är både film och teve så hårt hållet och så snålt tilltaget. Branschen är på defensiven, folk går inte på bio utan stjäl hellre på internet, biografer läggs ner. Branschen svarar med att agera konservativt och det är ingen rolig miljö att vara i, säger Tomas Aflredson till Mitt i Kungsholmen.

Samtidigt drar hans regiarbeten med Sissela Kyles humorshow och musikalen My Fair Lady, med Tommy Körberg, fulla hus. Det är en möjlig framtid att vi bara får se Tomas Alfredson bakom cabaretscenerna i fortsättningen.

– Ja, vi får väl se vad som händer framöver. Jag har liksom känt en mättnad. Att det känns tillräckligt. Och som film och tv-branschen ser ut idag är det tufft och hårt. Ingen lustfylld grogrund. Och jag vill inte bli en gubbe som gnäller utan då väljer jag hellre att ställa mig utanför, säger regissören till Moviezine.

Trailer för den svenska förortsskräckisen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela