Onsdag 1 Dec
Stockholm

Kjell Sundvall sparkar Jonas Inde

Exkillingen mister roll i Bröderna Karlsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Exkillingen Jonas Inde kommer inte att få stå på Dramatenscenen. Avhoppare brukar sällan premieras. Regissören Kjell Sundvall demonstrerar detta genom att sparka honom från sin roll i komedin Bröderna Karlsson.

I somras fick Inde rollen och dagarna innan inspelningarna skulle börja fick han chockbeskedet genom sin agent att filmbolaget Filmlance kastat ut honom.

– Jag har skrivit på ett kontrakt och redan provat kläder och så får jag plötsligt sparken. Jag har inte fått veta varför och har ingen lust att ägna mig åt gissningar och spekulationer, säger Inde till Göteborgs-Posten.

Producenten Francy Suntinger har vägrat att tala med Inde när exkillingen har försökt få till stånd ett möte med Filmlance för att diskutera saken.

– De sparkar mig och går sedan under jorden. Det är klantigt, pinsamt och oförskämt. Det vållar inte bara mig besvär, utan även alla andra skådespelare i ensemblen. Jag är så jävla arg. Så här får det bara inte gå till, säger Inde till Göteborgs-Posten.

Inde, som har pratat med en jurist, menar att Filmlance har gjort sig skyldig till kontraktsbrott. Han förväntar sig därför att han åtminstone får sitt gage för rollen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela