Lördag 1 Okt
Stockholm

Bloggosfären om ny fildelningslag

Bloggosfären kokar mot IPRED - den nya FRA-lagen som ska stoppa fildelning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den nya fildelningslagen, IPRED, har - precis som FRA-lagen - fått internet att skälva. Den kontroversiella delen av lagen är att polisens arbetsuppgifter ska kunna läggas ut på privata intressen inom upphovsrättsindustrin.

Nyheter24 har tidigare berättat om hur Facebookgruppen som vill stoppa IPRED växer så det knakar. Och nu rasar också bloggosfären. Nyheter24 har sonderat vad internets åsiktsbildare har att skriva.

oppasande:

"Tonen i information och resonemang från politiker rimmar illa med hur verkligheten ser ut för de som använder sig av kommunikationsmedlet nätverken skapar."

Rick Falkvinge:

Upphovsrätten är inte äganderätt. Upphovsrätten är ett statligt sanktionerat privat monopol som gör kraftiga inskränkningar i äganderätten.

Christopher Kullenberg:

"Delad kultur är så mycket mer än bara mp3-filer som delas ut. Det är en radikal motsats till korporativism, antimarknader och hyrsnutar."

rosettasten:

"IPRED är, om något, en skräcklag, som urholkar medborgarnas rättssäkerhet."

frendo:

"Sverige är på väg att införa en lag som vi inte måste införa som innebär att ytterligare ett hål slås i muren som ska skydda vår privata kommunikationssfär."

Oscar Swartz:

"Men exemplarförsäljningen är alltså DÖD. Och skall så vara. IPRED är reaktionärt och visar att man inget fattat. Kulturentreprenörerna måste anpassa sig."

Rörelsen mot IPRED är redan igång. Wikisidan "stoppaipred" uppmanar till kamp för att sätta tryck under grytans lock. Facebookgruppen har nu över 25 000 människor som samlats i protest. En namninsamlig har fått 11 000 underskrifter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.