Taylor Lautner i nya New Moon

Den unga skådespelaren vann rollen. Nu får han stanna som Jacob Black.


Framgångarna blev enorma för vampyrrullen Twilight. Allt var klart för uppföljaren New Moon. Det vill säga allt förutom den fortsatta rollen som Jacob Black. Den 17-årige skådespelaren Taylor Lautner var alldeles för ung och tanig för att kunna bära rollen tyckte filmbolaget.

Kampen stod mellan Lautner och Michael Copon. En kamp där Twilight-fansen helt klart stödde den förre. Och nu står det alltså klart. Taylor Lautner återvänder som Jacob Black i New Moon. En enligt uppgift mörkare och framför allt hårigare film.

"Jag är väldigt glad att kunna meddela att Taylor Lautner kommer att spela Jacob Black och han kommer att göra det med fullständigt stöd från Summit Entertainment, producenterna och Stephanie Meyer.", skriver regissören Chris Weiz enligt Perez Hilton.

Ett stöd som inte var så självklart för någon månad sedan. Men efter att Taylor Lautner har biffat upp sig en hel del verkar vinden ha vänt.

"Karaktärerna i Stephanie Meyers bok går igenom enorma förändringar i omständigheter och utseende, så det är inte förvånande att det har spekulerats så pass mycket huruvida samme skådespelare ska porträttera en karaktär som förändras så otroligt mycket. Men det var min första instinkt att Taylor var, är och borde vara Jacob..." fortsätter regissören Chris Weiz.

En entusiasm som uppenbarligen delas av författarinnan Stephanie Meyer.

"Jag vill bara tillägga att jag var en väldigt stor del av det här beslutet. Min första prioritet var alltid det som var bäst för New Moon - det som skulle ge oss den bästa filmen. ", skriver hon på sin hemsida.

Frågan är om det blir den bästa möjliga filmen. Det återstår att se. En sak är säker. Twilight-fansen är glada.

Twilight får fansen att skrika:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

3 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.