Villkoren i Let's Dance chockar

BBC och ABC är chockade över villkoren i svenska Let's Dance.


Dansarna i teveprogrammet påfrestas hårt. Några av deltagarna har till och med drabbats av hjärtattack och hjärnblödningar. Nyligen kom det fram att dansarna inte ens hälsotestats. Något som upprör de brittiska och amerikanska motsvarigheterna till "Let's Dance".

– Herregud, det är helt fruktansvärt. Vi har aldrig haft ens liknande problem i vårt program, säger programmets talesperson Ali Cowe på BBC, enligt Aftonbladet.

Den brittiska tevekanalen låter alltid deltagarna genomgå hälsotester och konditionstest när de tackar ja till programmet.

– Det är en självklarhet. Vi är ju ansvariga för att de inte ska få några problem. Deras hälsa och säkerhet är högsta prioritet, annars kan vi råka illa ut, menar Cowe, skriver Aftonbladet.

Även på ABC förvånas man över att de svenska dansarna inte testats noggrannare.

– Vi tar deltagarnas hälsa på allra största allvar. De genomgår omfattande hälsokontroller både före och under programmets gång. Vi har heller inte haft några problem av den sort du berättar om, inte en enda gång, säger en presstaleskvinna för kanalen, som vill vara anonym, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!