Arash klar för Schlager-EM

Malmökillen ska tävla för Azerbajdzjan.


I kväll börjar den svenska melodifestivalen med sina deltävlingar, men redan nu är en svensk klar för Eurovision Song Contest.

Det är Malmökillen Arash som blivit utvald att framföra Azerbajdzjans bidrag i tävlingen.

– Jag vill vinna hela grejen, säger Arash till Sydsvenskan.

Arash är född i Iran, men uppväxt i Sverige, och har släktrötter i Azerbajdzjan. Och eftersom de inte har lika komplicerat röstsystem så lyckades Arash få med sin låt bara genom att skicka in den till tävlingen.

– Jag har alltid velat vara med i Eurovisionen och nu var tajmingen bra. På det här sättet fick jag dessutom chansen att gå direkt till finalen, säger Arash till Sydsvenskan.

Tidigare är Arash känd för hits som "Boro Boro" och "Suddenly". I Eurovision Song Contest tävlar han med låten "Always".

– Jag skrev låten ganska nyligen och jag har inte fattat att det är sant. Jag har jobbat hårt och just nu är jag på semester i Dubai och vilar upp mig, säger han.

Men Arash hoppas givetvis lite på sitt hemland också.

– Självklart vill jag komma etta och att Sverige ska komma tvåa. Jag vill ju att Sverige ska komma så bra som möjligt. Samtidigt är jag en tävlingsmänniska och jag vill vinna hela grejen, säger Arash till Sydsvenskan.

Arash "Boro Boro":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

1 timme sedan

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.