Svenska Eurovision-låten plagierad?

Den svenska låtskrivaren tog en gammal låt och skickade den till Ungern.


Fredrik "Figge" Boström har skrivit låtar åt en lång rada av svenska artister från Papa Dee till Orup. Nu har han hamnat i blåsväder.

Mark Zentai, låt How we party, som tidigare idag tillkännagavs som Ungerns representant i Eurovision är skriven av Figge. Nu visar det sig att det rör sig om en cover, skriver esctimes.com. Ett klart brott mot Eurovisionreglerna.

Låten i fråga är nästintill exakt samma låt som Big Brother 2004-deltagarna sjöng. Bland sångrösterna återfinns Carolina Gynning och Olivier de Paris.

Nu kan låten How we party komma att diskas. Låten, som röstats fram av jury med reprensentanter från tevebolaget MTV. Mark Zentai som upptäcktes av talangshowen Megasztár har precis släppt sin andra skiva Nem elég låten skulle bli en singel.

Men nu blir det inget med det. Då låten redan har framförts kommer den att diskas.

Lyssna själv och jämför likheterna.

How we party

Big Brothers 2004 - We Became Friends

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

2 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.