Genombrott i Washington

Alistair Darling kommer att presentera detaljerna för engelsmännen.


"I princip" har det skett överenskommelser för att snabbt köpa ut insättare hos Landsbankis internetbank Icesave. Det säger brittiska och isländska myndigheter. Ett genombrott sägs ha uppnåtts under G7-förhandlingarna i Washington D.C. Storbritanniens finansminister Alistair Darling väntas gå ut senare i nästa vecka om detaljerna för att lugna britterna.

Darling var en av de finansministrar som närvarade under mötet. Han ville dock inte gå in på om uppgifter om räddningspaketet kommer att presenteras innan börserna öppnar på måndagen.

– Vad vi gör under helgen är att titta på detaljer, hur vi ska implementera det och vi kommer att göra ett uttalande i början av nästa vecka, sa Darling under en pressträff.

Han vill dock vara tydlig med att alla engelska personkonton, som påverkas av finanskrisen, kommer att skyddas. Brittiska sparare med kapital i de kollapsade isländska bankerna väntas inte förlora sina insättningar, rapporterar BBC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.