Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Genombrott i Washington

- 11/10/2008, 22:24 -

Alistair Darling kommer att presentera detaljerna för engelsmännen.

"I princip" har det skett överenskommelser för att snabbt köpa ut insättare hos Landsbankis internetbank Icesave. Det säger brittiska och isländska myndigheter. Ett genombrott sägs ha uppnåtts under G7-förhandlingarna i Washington D.C. Storbritanniens finansminister Alistair Darling väntas gå ut senare i nästa vecka om detaljerna för att lugna britterna.

Darling var en av de finansministrar som närvarade under mötet. Han ville dock inte gå in på om uppgifter om räddningspaketet kommer att presenteras innan börserna öppnar på måndagen.

– Vad vi gör under helgen är att titta på detaljer, hur vi ska implementera det och vi kommer att göra ett uttalande i början av nästa vecka, sa Darling under en pressträff.

Han vill dock vara tydlig med att alla engelska personkonton, som påverkas av finanskrisen, kommer att skyddas. Brittiska sparare med kapital i de kollapsade isländska bankerna väntas inte förlora sina insättningar, rapporterar BBC News.

Skrivet av: