Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

500 miljarder till brittiska banker

Nyheter | 12/10/2008 12:30

Internationella valutafonden hjälper nu brittiska banker i kris.

Världsekonomin balanserar just nu på en tunn tråd. Därför slår Internationella valutafonden upp kassavalven för medlemsländer med lånbehov.

Styret på Downing Street i Storbritannien planerar nu att bevilja landets fyra banker ett lån. Lånet motsvarar hela 500 miljarder kronor. Om avtalet drivs igenom under morgondagen kan 70 procent av HBOS och Royal bank of Scotland tas i besittning av myndigheter.

Under lördagsnatten hölls en presskonferens och Dominique Strauss-Kahn, IMF:s högste chef, uttryckte sin starka oro över det rådande läget. Han hoppas att man snabbt ser resultat av USA:s räddningsplan.

– Jag förväntar mig en positiv reaktion på deras åtgärder. Förhoppningsvis räcker sakerna de bestämt för att tina upp marknaderna och tillföra nödvändiga pengar, sa Strauss-Kahn, som också deklarerade att resurser finns att tillgå, för nationer i nöd, enligt DN.

Skrivet av: