Island slutar försvara kronan

Den isländska centralbanken Sedlabanki har gett upp försöken att försvara den snabbt fallande kursen på den isländska kronan.


Den isländska centralbanken Sedlabanki gav på onsdagen upp försöken att försvara den snabbt fallande kursen på den isländska kronan.

Sedlabanki band i tisdags kronan till euron för att förhindra ett fortsatt fall för kronkursen. Valutatransaktioner genomfördes på interbankmarknaden med utgångspunkt från en kurs på 131 kronor mot euron.

Men redan efter en dag gav Sedlabanki upp. Den isländska kronan handlades på eftermiddagen till 165 kronor mot euron.

IMF (Internationella valutafonden) har också skickat personal till Reykjavik för att övervaka den pågående krisen.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

FI utreder misstänkt nakenblankning

Finansinspektionen (FI) misstänker att det nederländska handelsbolaget Market Wizard BV har brutit mot marknadsregler som förbjuder så kallad nakenblankning. En undersökning har inletts, skriver FI i ett pressmeddelande.