Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

EU-topparna i front mot krisen

Nyheter | 12/10/2008 17:21

Euroländerna försöker att hitta en gemensam strategi i Paris.

Ledarna för de femton euroländerna kämpar febrilt med att försöka hitta en gemensam politisk linje för att tackla den rådande finanskrisen, som blir allt allvarligare. Trots att Storbritannien inte har euro har premiärminister Gordon Brown åkt ner till Paris för att delta under förhandlingarna.

Brown vill att de andra länderna gör som hans land. Storbritannien har fastställt ett räddningspaket på 50 miljarder pund, som ska pumpas in i bankerna. 200 miljarder pund kommer att göras fria för kortfristiga lån, och 250 miljarder pund kommer att reserveras som lånegarantier till banker som lånar av varandra, rapporterar BBC News.

Frankrike väntas gå ut i morgon och redogöra för sin strategi, som handlar om att garantera kapital åt inhemska banker som har likviditetsproblem. Tidigare i veckan höll EU:s fyra största ekonomier Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien ett gemensamt möte som slutade i ett fiasko.

Skrivet av: