EU-topparna i front mot krisen

Euroländerna försöker att hitta en gemensam strategi i Paris.


Ledarna för de femton euroländerna kämpar febrilt med att försöka hitta en gemensam politisk linje för att tackla den rådande finanskrisen, som blir allt allvarligare. Trots att Storbritannien inte har euro har premiärminister Gordon Brown åkt ner till Paris för att delta under förhandlingarna.

Brown vill att de andra länderna gör som hans land. Storbritannien har fastställt ett räddningspaket på 50 miljarder pund, som ska pumpas in i bankerna. 200 miljarder pund kommer att göras fria för kortfristiga lån, och 250 miljarder pund kommer att reserveras som lånegarantier till banker som lånar av varandra, rapporterar BBC News.

Frankrike väntas gå ut i morgon och redogöra för sin strategi, som handlar om att garantera kapital åt inhemska banker som har likviditetsproblem. Tidigare i veckan höll EU:s fyra största ekonomier Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien ett gemensamt möte som slutade i ett fiasko.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.