Skolanställd stängs av – hängdes ut av Patrik Sjöberg på Dumpen
Skolanställd stängs av – hängdes ut av Patrik Sjöberg på Dumpen - Foto: Christine Olsson/TT, Andreas Hillergren/TT

Skolanställd stängs av – hängdes ut av Patrik Sjöberg på Dumpen

Efter att Patrik Sjöberg hängt ut en skolanställd på sajten Dumpen stängs nu mannen av på en skola i Sydsverige.
– Personen är avstängd och jag vill inte kommentera hur vi agerar arbetsrättsligt under den utredning som pågår, säger kommunens biträdande HR-chef.


Förra veckan fick kommunen kännedom om ”olämpligt beteende mot minderåriga” hos en person anställd på en skola i Sydsverige. Enligt kommunens biträdande HR-chef var det personer bakom hemsidan Dumpen som tog kontakt med kommunen. 

Avslöjades av Patrik Sjöberg på Dumpen

Sajten Dumpen drivs av den tidigare höjdhoppsstjärnan  Patrik Sjöberg och ansvarig utgivare är Sara Nilsson. Nyheter24 har tidigare skrivit om hemsidandär flera män hittills blivit uthängda. 

Hemsidans medarbetare gillrar fällor genom att i chattar utge sig för att vara barn och stämma träff med män som visar intresse för att ha sex med minderåriga. De spelar in konfrontationerna och publicerar dem på sajten, ofta med förnamn och bild.

Skolanställd har stängts av 

Den skolanställda mannen namn- och bildpublicerades på Dumpen och har nu stängs av i väntan på en arbetsrättslig utredning. 

Efter att uppgifterna blev kända har mannen, som även är aktiv i en lokal idrottsförening, pausats från all verksamhet. 

På sajten publicerades skärmdumpar från chattkonversationer där mannen påstås uttrycka sexuella fantasier om skolelever. 

– Vi har fått information om något olämpligt som hänt, som inte hänt på skolan, som vi bedömer ändå är så pass illa då så att säga att vi har stängt av personen från tjänsten, säger skolans rektor till Expressen. 

Kommunens HR-avdelning har inte velat kommentera ärendet under utredningens gång.

Patrik Sjöberg: ”Kontaktar alltid arbetsgivare”

Hemsidan Dumpens metoder har fått mycket stöd i sociala medier, men har även ifrågasatts, något du kan läsa om här. 

Patrik Sjöberg och Sara Nilsson menar att de skyddar barn från sexuella närmanden från vuxna män, och att det är ett sätt att varna allmänheten.

– Vi kontaktar alltid arbetsgivare och närstående, säger Patrik Sjöberg.

Den tidigare höjdhoppsstjärnan menar att sajtens syfte är att lägga fokus på de som faller offer för männens sexuella närmanden, rapporterar Expressen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!