Ebba Busch hyllar beslutet om Nato.
Ebba Busch hyllar beslutet om Nato. - Foto: Fredrik Persson/TT

Ebba Busch hyllar historiska Natobeskedet: "Vill gratulera"

Efter söndagens historiska besked om en kommande svensk Natoansökan vill Ebba Busch gratulera Socialdemokraterna till "ett klokt, om än kraftigt försenat, beslut".


Kriget i Ukraina har fått den svenska regeringen att tänka om.

Från att vara motståndare till ett svenskt Nato-medlemskap, till att under söndagen meddela att Sverige kommer ansöka om att gå med i Nato, har bemötts av både ris och ros.

Ebba Buschs svar på Nato-beskedet

En av de som hyllar Socialdemokraternas beslut är Kristdemokraternas Ebba Busch, som i ett inlägg på Instagram först riktar kritik mot det sena beskedet:

"Vi kan inte bortse från att det här hade behövt ske för länge sedan. Rysslands krig mot Ukraina började inte 2022 utan 2014. Georgien anfölls redan 2008. Aggressiviteten har länge varit sådan att vem som helst borde ha sett den komma. Ändå hävdade Socialdemokraterna och Magdalena Andersson så sent som i mars att en ansökan om Nato-medlemskap skulle destabilisera säkerhetsläget.

"Vill härmed gratulera"

Busch passar sedan på att kalla beskedet för "mycket välkommet":

"Med det sagt, att Socialdemokraterna äntligen gör upp med Palmelinjen är mycket välkommet. Vi kristdemokrater har länge argumenterat för medlemskap i Nato och vill härmed gratulera Socialdemokraterna till ett klokt, om än kraftigt försenat, beslut. Detta är bra för Sverige."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.