SD vill inte se Liberalerna i regeringen.
SD vill inte se Liberalerna i regeringen. - Foto: Christine Olsson/TT

SD vill inte släppa in L i regering

Regeringsförhandlingarna mellan SD, M, KD och L pågår fortfarande. Liberalerna vill ingå i en regering men SD vill inte släppa fram en sådan regering.


Enligt Ekots uppgifter har Liberalerna klargjort att man vill sitta i en regering. SD, vars stöd krävs, säger nej till en sådan regering.

För att acceptera att L får statsrådsposter i en regering som SD inte ingår i kommer partiet således kräva "betydande politiska eftergifter av Liberalerna", skriver Ekot.

Ulf Kristersson vill inte se SD i regering

M-ledaren Ulf Kristerssons huvudalternativ under hela valrörelsen har varit en regering bestående av KD och M. Han ska inte ha stängt dörren till L men varit tydlig med att det inte är aktuellt med SD i sin regering. 

Så här sade Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer tre dagar efter valdagen till Ekot.

– Moderaterna har ju gått till val väldigt entydigt med andra borgerliga partier, och sen samarbeta respektfullt med Sverigedemokraterna i riksdagen.

Johan Pehrson: "Bäst för Sverige"

– Vi har fokus på sakfrågor och det som är viktigast och bäst för Sverige, men vi ser det som naturligt med det valresultat vi har och att vi är en avgörande del och att vi har mycket att bidra med, sade partiledaren Johan Pehrson när han träffade talmannen strax efter valet.

Ekot skriver vidare att Sverigedemokraterna skulle "kräva betydande politiska eftergifter" av L för att acceptera att partiet får statsrådsposter i Ulf Kristerssons regering. Detta om SD själv inte ingår.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.