"Livet är kort - ha en kärleksaffär"

En amerikansk dejtingbyrå med inriktning på vänsterprassel tjänar storkovan under finanskrisen.


Nyheter24 skrev nyligen att svenska kvinnor trotsar finanskrisen genom att förstora brösten. I USA yttrar sig lågkonjunkturen på ett annat sätt.

Ashley Madison agency är ett amerikanskt företag som har mer än 3,7 miljoner medlemmar. Det är mer än en tredjedel av Sveriges befolkning och de har alla ett gemensamt intresse - de vill ha lite kuckilur vid sidan om äktenskapet.

"Livet är kort"

Byråns motto är enkelt - "Life is short. Have an affair". Och eftersom det för tillfället är för dyrt med skilsmässor har många nappat på deras erbjudande. På bara ett år har medlemsantalet ökat med nära 300 procent.

En kvinna som provat tjänsten säger att hon förstår om kritiker vill moralisera över företagsidén.

–Men livet är inte svart och vitt och ibland gör man saker som man aldrig trodde man skulle göra. Och jag känner mig lycklig och hoppfull igen på ett sätt jag inte gjort på länge.

En annan kvinna, Jennifer, har känt sig ignorerad av sin make. Sedan september förra året har hon haft tre affärer.

– Byrån ger en säkerhet på det sättet att alla där sitter i samma sits. Vi vill att det ska skötas diskret och vi vill heller inte sätta äktenskapet på spel, säger hon till Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.