Coop sänker fler av sina priser inom de egna varumärkena.
Coop sänker fler av sina priser inom de egna varumärkena. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Coops nya drag i priskriget: 100 varor blir billigare – men det finns en hake

Nu kommer nästa drag i priskriget mellan matjättarna i Sverige. Under torsdagen meddelade Coop att de kommer sänka priset på 100 varor från de egna varumärkena – men prissänkningen gäller enbart matjättens medlemmar.


Torsdagen 30 mars sänkte Coop priset på färska grönsaker och frukt. Priset på samtliga grönsaker och alla frukter och bär sänktes då med 12 procent och prissänkningen gällde april ut.

"Med sänkningen vill Coop stötta sina medlemmar, som fått allt högre kostnader under den senaste tiden", skrev matjätten i ett pressmeddelande då.

Coop hänger med i priskriget – sänker priserna på frukt och grönt.

Coops nya prisdrag gäller endast medlemmar

Efter prissänkningen på frukt och grönt under april kommer nu nästa utspel från Coop. Från och med 8 maj och juni månad ut sänks priset på upp till 30 procent på vardagsvaror, skriver Coop i ett pressmeddelande.

Det är priserna på 100 varor från de egna varumärkena Coop, Xtra och Änglamark som sänks. Det är fortsatt bara medlemmar hos Coop som kommer kunna ta del av de nya priserna. 

Det är bland annat smör, såser, kycklingfilé, pasta, bröd, fisk och ett urval av frukt och grönsaker som prissänkningen gäller. 

"Prissänkningarna är en investering från vår sida, den kommer att ta på vår marginal. Då prioriterar vi att erbjuda bästa pris för våra medlemmar, som också är våra ägare", skriver Therese Knapp, pressekreterare hos Coop i ett mejl till Nyheter24.

Matjättarna lovade sänkt pris på livsmedel – höjde priser.

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!