2022 fick de regionanställda nöja sig med 500 kronor i julklapp, i år blir det inga pengar alls.
2022 fick de regionanställda nöja sig med 500 kronor i julklapp, i år blir det inga pengar alls. - Foto: Christine Olsson/TT/Stella Pictures

I år får regionens anställda gröt i julklapp: "Ganska orättvist"

I Region Dalarna får alla anställda i år ”trivselaktiviteter” i julklapp. Det kan till exempel bestå av julgröt, julfrukost eller glögg och pepparkakor.


Det är olika hur arbetsgivare gör med julklappar till sina anställda. Alla som jobbar inom Region Dalarna har de senaste åren fått extra pengar eller presentkort, vilket även Falu Kuriren skrivit om.

År 2022 fick de regionanställda nöja sig med 500 kronor att handla för i en lokal butik, på grund av tillfälligt ändrade skatteregler. Men i år blir det inga pengar alls.

Julen i fara – skinkan kan ta slut: ”Vänta inte med att köpa”

Regionens anställda får gröt i julklapp

Istället ska de anställda inom Region Dalarna få  ”trivselaktiviteter” i julklapp. En sådan julklapp kan till exempel bestå av julgröt, julfrukost, glögg, pepparkakor och lussebullar, skriver Falu-Kuriren.

– Årets julklapp är aktivitetsbaserad. Så inom ramen för de upphandlade leverantörer vi har går det att bjuda sina medarbetare på en jullunch eller annan aktivitet för högst 500 kronor per medarbetare, berättar HR-direktören Magnus Darke för Falu-Kuriren och konstaterar:

– Så det blir ingen fysisk julklapp i år.

"Har upplevts som ganska orättvist"

Julklapparna har tidigare skapat dålig stämning eftersom olika kommuner i regionen gett olika julklappar.

– Man har ju fått olika presentkort beroende på vilken kommun man bor i, och på vissa ställen har man varit jättenöjda medan man på andra ställen inte varit det. Så det har upplevts som ganska orättvist, säger Magnus Darke.

Anledningen till att de anställda inte längre får pengar eller presentkort beror på att det kan vara trevligt att göra saker med kollegor, skriver Falu-Kuriren.

Nyheter24 testar Nespressos julkapslar – smak och doft: "Luktar prutt"

/
Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!