Monki tar bort större storlekar från sin butik.
Monki tar bort större storlekar från sin butik. - Foto: Caisa Rasmussen / TT​ Helena Landstedt/TT​

Populära klädbutiken tar bort sina plus size-kläder: "Pinsamt"

Klädjätten Monki har valt att ta bort plus size- storlekar från alla sina butiker. Nu rasar butikens konsumenter på sociala medier.


Klädbutiken Monki grundades 2006 och är idag etablerad runt stora delar av världen, med butiker i länder som Italien, Kina och Storbritannien. Monki valde nyligen att ta bort sina plus size-storlekar från deras butiker världen över. Efter ändringen är den största tillgängliga storleken XL, ett beslut som väcker starka reaktioner på sociala medier. 

Så räddar du kläderna som surnat i tvättmaskinen – tre enkla steg

Monkis nya storleksguide väcker ilska

På Monkis Instagram syns konsumenternas reaktion till storleksändringen. Många är upprörda över beslutet och vill att butiken ska uttala sig om varför det inte längre finns stora storlekar. Nyheter24 har sammanställt en del av kommentarerna från Instagram:

"Storleksförändringen ni gör är bara INTE bra. Monki har varit min favoritbutik i 10+ år och är lätt 80% av min garderob, det här gör mig så ledsen och irriterad att jag inte kommer att handla igen."

"Ta tillbaka plus size! Så besviken"

"Tänk er att falla så hårt för heroin chic trenden att du tar bort storlekar, pinsamt!"

"Varför adresserar ni inte kommentarerna om storlekarna?"

"Er nya storleksguide är pinsam.Varför skulle ni vilja gå tillbaka till det tidiga 00-talet när man inte kunde hitta någonting att ha på sig om man var plus size? Det här är inte gulligt och jag är väldigt ledsen." 

"Vad är det för idiotbeslut? Ta bort storlekar? Jag kommer inte handla och stödja er något mer."

I ett skriftligt meddelande till Nyheter24 säger Nadine Schmidt, kommunikationsansvarig på Monki, Weekday och Cheap Monday, att alla deras kollektioner finns kvar i storlekarna XXS till XL.

– Vi arbetar alltid med att testa, lära oss, anpassa, och finslipa vårt sortiment för att ge bästa möjliga kundupplevelse och modekollektioner. Efter att ha granskat och utvärderat vårt storlekssortiment bestämde vi oss för att minska det på grund av låg efterfrågan, säger Schmidt till Nyheter24. 

Lidl släpper unik klädkollektion – gjord på kaffesump

Oljefläckar på kläder – så får du bort dem

Få bort nästan ALLA fläckar – med detta billiga supermaterial

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!