Revisorn Mikael Johansson delar med sig om sitt bästa tips till bostadsägare.
Revisorn Mikael Johansson delar med sig om sitt bästa tips till bostadsägare. - Foto: Henrik Montgomery/TT Jessica Gow/TT

Knepet som kan sänka din skatt – enligt revisorn

Det är ingen hemlighet att bostadskostnaderna är höga, men det finns knep för att minska utgifterna som bostadsägare. Nu avslöjar nämligen revisorn Mikael Johansson sitt bästa tips för att minska skatten.


Att vara bostadsägare är oftast inte en billig affär, men att äga ett hus tillsammans med sin partner kan faktist gynna plånboken. Nu berättar revisorn Mikael Johansson om det okända knepet för husägare som vill få ner sina bostadskostnader. 

Här är bedragarnas favoritoffer: "Värst utsatta"

Revisorn: "Omfördela räntekostnaderna"

För P4 Dalarna berättar Mikael Johansson att par som äger hus gemensamt har större chans att göra skatteavdrag än vad de själva känner till. Han menar att de faktist kan sänka bostadskostnaderna för sina bostadslån. 

– Många har ganska mycket ränteavdrag att göra och det finns begränsningar där, så man kan ju titta lite där för att se om man ska göra någon omfördelning på våra räntekostnader, säger Johansson till P4 Dalarna.

Johansson poängterar att det kan löna sig om paren fördelar bostadslånet på ett jämnt sätt, eftersom det minskar risken för att den ena person får allt för höga räntekostnader. 

– Är räntorna över 100 000 till exempel, då åker skattereduktionen ner lite grann faktiskt. Då kanske man kan fördela om på något sätt om man har möjlighet att göra det, säger han till P4 Dalarna. 

Att äga hus med sin partner gör att man kan fördela räntorna på ett jämnt sätt. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Ica-kund tvingades köpa godis för 1 700 kronor: "Skämdes"

8-åring spelade bort 45 000 kronor – får inte tillbaka pengarna

Vanliga brandvarnaren återkallas: "Förödande"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!