Saabköpare kan hoppa av

Försäljningen av Saab Automobile riskerar att gå i stöpet.


De senaste elva åren har Saab Automobile gått med 25 miljarder kronor i förlust.

Det är siffrorna som ligger bakom beslutet att sälja biljätten och det har länge spekulerats i att sportbilstillverkaren Koenigsegg kommer bli Saabs nya ägare. Men nu verkar det som om de potentiella köparna har fått kalla fötter.

Jöran Hägglund, statssekreterare och regeringens chefsförhandlare när det gäller bilindustrin, har läckt information om ett eventuellt avhopp.

– Det finns de där som inte gillar att synas. De tycker uppenbarligen att det som skett hittills har varit för mycket. Så det håller på att ske någon förändring, berättar Hägglund för Göteborgs-Posten.

Den internationella uppmärksamhet köpet har fört med sig verkar ha blivit överväldigande för någon del av Koenigsegg Group. Men Saabs informationschef Eric Geers har inte hört om det eventuella avhoppet.

– Det där är inget jag har information om, säger Geers till Göteborgs-Posten.

Bakom Koenigsegg Group står Christian von Koenigsegg, amerikanen Augie K Fabela, norrmannen Bård Eker, amerikanen Mark Bishop och amerikanskan Melissa Schwartz.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.