Nästa vecka är det krig

Gängbråket i Malmö har flammat upp igen.


– Om en vecka blir det krig, säger en gängmedlem. Där gängledaren dödades i förrgår ligger nu ett berg av blommor. 23-åringen sköts vid 19-tiden på fredagen. Polisens tekniker hittade nio tomhylsor på platsen tillsammans med vapnet.

Mannen som dödades är en av aktörerna i gängkriget som pågick i Malmö under förra året. Han har blivit utsatt för flera mordförsök. När 23-åringen dödades i förrgår hade han helt nyligen släppts ur häktet, där han suttit misstänkt för kortskimning.

I går vid lunchtid hittades flyktbilen, en svart Volvo, i Svedala av en polispatrull. Polisen har beslagtagit den och ska analysera den. Enligt polisen är många människor redan hörda under utredningen, skriver Kvällsposten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.