Torsdag 21 Okt
Stockholm

"Konsumenterna kan spara en miljard"

Intresseföreningen Vision0 ser lösning på korthanteringsproblematiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det senaste spektakulära värdetransportrånet i Västberga, utanför Stockholm, har på nytt väckt diskussionen om kontanternas vara eller icke vara. Finansförbundet vill till exempel avskaffa kontanterna helt i svensk handel. Men på kort sikt handlar det om att minska bankernas kortavgifter.

Vision0, som är en intresseförening för småföretagare, arbetar aktivt med att sänka kortavgifterna i handeln och förhandla fram billigare kortterminaler. Som det är i dag kan ett kafé få betala 32 000 kronor årligen i korthanteringskostnader, enligt bolaget.

– Vi får ett enda svar när vi pratar med småföretagare, korthantering är för dyrt. Vision0 erbjuder en gratis och riskfri möjlighet för småföretagare att organisera sig mot kortindustrin. Det ska vara lätt och billigt att ta betalt med kort, säger Martin Lundin, grundare av Vision0.

Han uppskattar att konsumenterna kan spara totalt en miljard kronor per år om korthanteringskostnaderna sänktes till 0 kronor.

– Enskilda butiksägare har inte tid att jämföra och förhandla med kortindustrin. Man tar det man får. Vision0 förändrar detta. Vi för småföretagarnas talan mot kortindustrin. Tillsammans är vi med starka och förändrar spelreglerna, säger Benyamin Denhosson, medgrundare av Vision0.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela