"Konsumenterna kan spara en miljard"

Intresseföreningen Vision0 ser lösning på korthanteringsproblematiken.


Det senaste spektakulära värdetransportrånet i Västberga, utanför Stockholm, har på nytt väckt diskussionen om kontanternas vara eller icke vara. Finansförbundet vill till exempel avskaffa kontanterna helt i svensk handel. Men på kort sikt handlar det om att minska bankernas kortavgifter.

Vision0, som är en intresseförening för småföretagare, arbetar aktivt med att sänka kortavgifterna i handeln och förhandla fram billigare kortterminaler. Som det är i dag kan ett kafé få betala 32 000 kronor årligen i korthanteringskostnader, enligt bolaget.

– Vi får ett enda svar när vi pratar med småföretagare, korthantering är för dyrt. Vision0 erbjuder en gratis och riskfri möjlighet för småföretagare att organisera sig mot kortindustrin. Det ska vara lätt och billigt att ta betalt med kort, säger Martin Lundin, grundare av Vision0.

Han uppskattar att konsumenterna kan spara totalt en miljard kronor per år om korthanteringskostnaderna sänktes till 0 kronor.

– Enskilda butiksägare har inte tid att jämföra och förhandla med kortindustrin. Man tar det man får. Vision0 förändrar detta. Vi för småföretagarnas talan mot kortindustrin. Tillsammans är vi med starka och förändrar spelreglerna, säger Benyamin Denhosson, medgrundare av Vision0.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.