Michael O'Leary hotar Boeing

Ryanair kan säga upp samarbetet med flygplanstillverkaren inom kort.


DUBLIN. Lågprisjätten Ryanair kan inte expandera i den takt som man vill leveranserna från flygplanstillverkaren Boeing drar ut på tiden. För att stärka sin förhandlingsposition sätter Ryanairs vd Michael O'Leary press på Boeing genom att hota att säga upp samarbetet.

– Jag tänker inte slösa bort ytterligare en julledighet på tomt prat med gubbar i Seattle, sa O'Leary, enligt Reuters.

Om Ryanair och Boeing inte kan komma överens om en order på 200 nya flygplan vid månadsskiftet november-december blir det inget avtal, enligt Ryanair.

O'Leary och Ryanairledningen har inte några större förhoppningar på ett avslut och börjar tröttna på att "slösa mer tid" på processen, skriver Reuters.

I början av november sa O'Leary att bolagets tillväxt kan bromsas in om det visar sig att planen levereras senare än mellan 2013 och 2016.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.