Flygvärdinnorna näckar för välgörenhet

Ryanair släpper årets kalender med sina flygvärdinnor.


Traditionsenligt har Ryanair släppt årets kalender med bolagets lättklädda flygvärdinnor. Målet är att kalendern ska dra in 100 000 pund, motsvarande 1,1 miljoner kronor till välgörenhet.

Ryanairs excentriske vd, Michael O'Leary, har redan köpt de 100 första exemplaren och skickat ett till den brittiska parlamentarikern Mary Honeyball, som har anklagat Ryanair för att tvinga flygvärdinnorna att ställa upp på fotograferingen.

Den här gången ansökte 800 av bolagets 4 000 kabinanställda om att få komma med i kalendern.

– Ryanair är nöjda med att kunna samarbeta med Kids och ser fram emot att donera en check på 110 000 euro när de 11 000 kalendrarna har blivit sålda. Detta å personalens vägnar som har dragit in närmare 300 000 euro till välgörenhet under de senaste tre åren, säger Ryanairs kommunikationsdirektör Stephen McNamara i ett pressmeddelande.

Det är tredje året som Ryanair släpper kalendern. Den här gången går pengarna till välgörenhetsorganisationen Kids, som ger stöd till funktionshindrade barn i Storbritannien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.