Jänkarna delar broderligt på krisen

Arkitekt: Min inkomst har minskat med 40 procent.


USA. Att ge personalen kicken är fortfarande den vanligaste vägen för företag som måste minska sina kostnader. Men efterhand som recessionen fördjupas i USA överväger allt fler direktörer att minska lönerna, frysa betalningar eller erbjuda permittering.

Men strategierna innebär också risker. När kontorsnissar får gå ner till samma lönenivå som golvarbetare, kan det skapa irritation. Ändå föredrar allt fler företagare att behålla så många av de anställda som möjligt. Det handlar om att sprida ut smärtan över en grupp, i stället för att låta några få ta hela smällen.

Arkitekten Greg Simonoff Newport Beach har förlorat 25 procent av lönen, sin bonus och sina andelar. Totalt 40 procent av sin inkomst. Famljen har inte längre har råd att åka på semester, och att barnens högskolefond. Ändå tycker både han och hans familj att företagen gör rätt.

– Ingen tycker att det är roligt. Men barnen har förstått varför det är så här, och de vet att fler skulle bli av med jobben om jag itne gick ner i lön, säger Siminoff till Los Angeles Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!