Stockholm

Kronan tappar mot dollarn

Den svenska kronan tappar i värde mot euron och dollarn. Vice Riksbankschefen väntas hålla talet "Sverige och finanskrisen" på tisdagseftermiddagen.


Läs mer

Den europeiska handeln öppnade med generellt lägre nivåer för statspappersräntorna på tisdagen. Den svenska kronan tappade närmare 10 öre mot euron, och 20 öre mot dollarn. Även svenska statsobligationsräntor sjönk 1 till 2 punkter på tisdagsmorgonen.

Vice Riksbankschefen, Svante Öberg, kommer att hålla "Sverige och Finanskrisen" under tisdagseftermiddagen. Analytiker förutspår att Riksbankens tal kommer att vara försiktigt i frågan om penningpolitiken, rapporterar DI.

– Om världens statistik fortsätter i samma riktning som den gått på sistone, så blir det betydligt värre... Då börjar vi närma oss en global depression, säger chefsekonomen Sven-Arne Svensson, till DI.

Den tillträdande amerikanske presidenten Barack Obama väntas uppehålla sig kring den ekonomiska krisen i sitt installationstal på tisdagen.

Statspapper:

Beteckning på värdepapper som Riksgälden har gett ut för statens räkning. Statspapper kan både vara statsobligationer och statsskuldväxlar.

Källa: Ekonomifakta

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.