Pest eller kolera?
Pest eller kolera? - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Jimmie Åkesson vägrar välja mellan pest och kolera

När sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ska välja mellan Mona Sahlin (s) eller Fredrik Reinfeldt (m) blir svaret att det handlar om pest eller kolera.


De senaste opinionsmätningarna har visat att regeringssidan under några månader haft ett litet övertag, men många mätningar visar samtidigt att inget av blocken får egen majoritet,

Eftersom sd fått runt fyra procent i många mätningar ligger de precis över spärren.

Men sverigedemokraterna vet inte vilken sida de kommer stå på.

– Vi kommer inte att sätta oss i knät på den ena eller andra sidan. Det viktigaste för oss är att vi får genomslag för vår politik, sa partiledare Jimmie Åkesson (sd) när han på tisdagsmorgonen gästade SVT:s Gomorron Sverige.

Samtidigt verkar många säkra på att sd kommer att stödja alliansen vid en vågmästarroll. Feministiskt initiativ använder till och med argumentet - i sin nya valfilm - som en anledning till att rösta på fi den 19 september.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.