Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kollar du grannens husköp

Nyheter | 30/09/2008 09:33

Nya bostadssajten Booli.se avslöjar dina grannars priser.

Sajten är här som visar de senaste priserna som grannarna har tagit ut för sina bostadsrätter och sommarstugor. Med Booli.se hoppas grundarna kunna underlätta för konsumenterna på den förhållandevis lukrativa bostadsmarknaden. Det kan nämligen finnas stora skillnader mellan utropspris och försäljningspris.

Flera säljare har fått gå ner rejält i pris för att få sina bostäder sålda. I skånska Båstad har exempelvis säljare sänkt sina prislappar med mellan fem och sex procent i augusti. Ett annat exempel visar att två husägare i Förslöv har fått gå ner med 20 respektive 9 procent. Men det finns även huspriser som skjuter i höjden. Utanför Nyköping i Sörmland steg ett hus i pris med 38 procent, och säljaren fick i augusti 1,6 miljoner kronor istället för de begärda 1,2 miljoner kronorna.

I Norrland stiger också priserna. I Sundsvall har flera hus sålts för mellan tio och tjugo procent mer än ursprungspriset. Desto svårare är det på Gotland, där säljarna enligt Booli.se har betydligt svårare att få det de begär, skriver E24.

Skrivet av: