Finansguru tvingade i anställda hamburgare

Damon Buffini lärde investmentbankens anställda en läxa.


När den kände brittiske finansmannen Damon Buffini, som också är ordförande för investmentjätten Permira, fick se sina anställda gnälla på lyxmaten på en stjärnkrog fick han nog. Buffini passade på att lära dem en läxa på det femstjärniga hotellet Pennyhill Park i Surrey, där investmentbolaget hade sin årliga veckolånga personalkonferens.

Finansgurun blev oerhört irriterad på sina bortskämda kollegor, som verkade ha glömt hur det gick för Lehman Brothers bankmän. Därför såg han sin chans. Först fick personalen en ordentlig avhyvling och kort därefter gick han in till chefskocken och ändrade matbeställningen för nästa middag. I stället för den utlovade gourmetmaten tvingades de äta hamburgare dagen därpå som en påminnelse om i vilken situation tusentals anställda i finansvärlden har fått tillbringa sina middagar under finanskrisen, skriver The Daily Telegraph.

Permira är i dagsläget Storbritanniens största investmentbank, som tillsammans med dotterbolag förvaltar investeringar på totalt 22 miljarder euro, motsvarande 243 miljarder kronor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.