Stockholm

Finansguru tvingade i anställda hamburgare

Damon Buffini lärde investmentbankens anställda en läxa.


Läs mer

När den kände brittiske finansmannen Damon Buffini, som också är ordförande för investmentjätten Permira, fick se sina anställda gnälla på lyxmaten på en stjärnkrog fick han nog. Buffini passade på att lära dem en läxa på det femstjärniga hotellet Pennyhill Park i Surrey, där investmentbolaget hade sin årliga veckolånga personalkonferens.

Finansgurun blev oerhört irriterad på sina bortskämda kollegor, som verkade ha glömt hur det gick för Lehman Brothers bankmän. Därför såg han sin chans. Först fick personalen en ordentlig avhyvling och kort därefter gick han in till chefskocken och ändrade matbeställningen för nästa middag. I stället för den utlovade gourmetmaten tvingades de äta hamburgare dagen därpå som en påminnelse om i vilken situation tusentals anställda i finansvärlden har fått tillbringa sina middagar under finanskrisen, skriver The Daily Telegraph.

Permira är i dagsläget Storbritanniens största investmentbank, som tillsammans med dotterbolag förvaltar investeringar på totalt 22 miljarder euro, motsvarande 243 miljarder kronor.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.