Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

När kronan är svag kommer dansken

- 11/03/2009, 16:02 -

Svenska entreprenörernas nya knep: Bygger danskspråkiga webbsajter.

Tendenserna visades redan före jul. Den svenska kronan sjönk och vips så jublade värmlänningarna som sålde mat, snus och sprit till köpstarka norrmän.

Nu hoppas organisationen Visit Sweden att även den sydligt lokaliserade lillebrodern så smått ska börja invadera gamla Svedala. Därför har Region Halland öppnat en dansk webbsajt, och Falkenbergs kommun planerar en egen kampanj.

– Det måste ju locka att man får ut mycket för sin pengar, säger Lars-Eric Nilsson vid Falkenbergs Turist till Ekot samtidigt som han påpekar att det inte är så speciellt långt mellan Danmark och Halland.

Inger Gustafsson från Gräsås utanför Falkenberg har lockat över en del danskar till Hölseböke naturhälsogård genom att finnas med på en dansk hemsida. Det var ett tips hon fick, och det har gjort en del gott för affärerna. Nu hoppas hon få ännu fler besökare.

– Det är ingen stor verksamhet vi har på det sättet att vi inte kan ta emot fler än åtta övernattningar, men frekvensen kan ju vara högre. Så att det blir större beläggning varje dag i stället för bara tre gånger i veckan, säger Inger Gustafsson.

Skrivet av: