Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Faksimil / SCANPIX / Montage
Piratpartiet står av allt att döma inför en rättsprocess. En ny strid har startat.
2 av 6
Piratpartiet står av allt att döma inför en rättsprocess. En ny strid har startat. - Foto: SCANPIX
Ida Ingemarsdotters silvervrål.
3 av 6
Ida Ingemarsdotters silvervrål. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Peter Jihde testar att äta kanel.
4 av 6
Peter Jihde testar att äta kanel. - Foto: Faksimil TV4
Marwan tvekade aldrig att hjälpa till.
5 av 6
Marwan tvekade aldrig att hjälpa till. - Foto: Facebook / Marwan Khedair
Mehran fick rasistmejlet från centerpartisten av misstag.
6 av 6
Mehran fick rasistmejlet från centerpartisten av misstag. - Foto: Faksimil / Privat

Veckans inne- och utelista

VECKA 8: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 8:

INNE

1. Harlem shake

PolisenNyhetsmorgonÖrebro SK och Manchester City - alla har gjort den. Den här veckan har "Harlem shake" varit totalt superinne. Men nästa vecka får memet gärna vara som bortglömt, åtminstone om man frågar Harlemborna och undertecknad. Kan Sveriges Radio ha satt de sista spikarna i kistan?

2. Upphovsrättskrig

Det blossar upp till strid igen. Piratpartiet hotas av filmbolagen och Pirate Bay kan återigen stängas ned. Demonstration har utlysts i helgen och nu är kriget igång igen. Det här är garanterat bara början.

3. Ida Ingemarsdotter

Skid-VM är äntligen igång! Och det blev medalj direkt för Sverige genom ett 27-årigt krutpaket. Det är nästan omöjligt att slå Marit Björgen så Ingemarsdotters silver ska vi vara väldigt stolta över. Förhoppningsvis var det början på ett medaljregn för svensk del.

4. Peter Jihde

Säga vad man vill, men Jihde gör det absolut bästa han kan med det lilla utrymme en programledarroll i TV4 ger. Han tar initiativ till Harlem shake, försöker äta kanel och är allmänt spexig och pigg när vi andra är som tröttast. Keep up the good work!

5. Marwan Khedair

Denne 19-åring räddade en liten flicka från att bli kidnappad i Gävle och var själv nära att bli knivhuggen på kuppen. Men han tvekade aldrig att kliva in. Det är nog flickan, och hennes familj, glada över i dag.

UTE

1. Oseriös IDF-soldat

Det spelar ingen roll om bilden som spreds från en 20-årig soldats Twitterkonto är äkta eller fejk - att lägga upp den är ändå oseriöst och skrämmande. Det värsta är att soldater siktar på barn - även i verkligheten. Vare sig det är i Israel eller någon annanstans.

2. Vardagsrasism

"Kan du hjälpa Mohammed - han kommer nog direkt från Mecka" är varken ett roligt eller träffsäkert skämt. Det är ett plumpt skämt med rasistiska undertoner - om man ska vara snäll. Centerpartisten Hans-Erik Hellborgs mejl till 23-årige Mehran Mahmoudi lär få konsekvenser. Med all rätt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!