Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Privat / Nyheter24 / Faksimil
Henrik Eriksson är tf chefredaktör för Nyheter24.
2 av 8
Henrik Eriksson är tf chefredaktör för Nyheter24.
Nordkorea verkar förbereda för krig.
3 av 8
Nordkorea verkar förbereda för krig. - Foto: AP
Sara, 22, berättade om tågkraschen.
4 av 8
Sara, 22, berättade om tågkraschen. - Foto: Faksimil Sekotidningen
Glasstest.
5 av 8
Glasstest.
Här är bilden från Brian Banks Instagram när han skriver på kontraktet för sitt nya lag, Atlanta Falcons.
6 av 8
Här är bilden från Brian Banks Instagram när han skriver på kontraktet för sitt nya lag, Atlanta Falcons. - Foto: Privat
Facebook tog inte bort "alla tjejer är horor".
7 av 8
Facebook tog inte bort "alla tjejer är horor". - Foto: Facebook / Alla tjejer är horor / Faksimil / Montage
AIK-strippan.
8 av 8
AIK-strippan. - Foto: Privat

Veckans inne- och utelista

VECKA 14: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 14:

INNE

1. Henrik Eriksson

Nyheter24 har en ny tf chefredaktör och det måste givetvis vara inne. Grattis till det nya jobbet Henrik och det är nära att företrädaren Ehsan Fadakar hamnar på utelistan, men undertecknad väljer att vara snäll denna gång.

2. Nordkorea

Det är givetvis inget positivt att världen kan hotas av ett kärnvapenkrig. Men den här veckan har nyheterna knappt toppats av något annat än situationen i Nordkorea och deras ständiga krigshot. Kim Jong-un verkar veta vad som blir en nyhet i alla fall.

3. Sara

22-åriga Sara var städerskan som anklagades för att vara tågtjuv av SL och Arriva. Nu har hon talat ut, men hon gör det endast i fackets tidning. Att hon ändå vågar berätta, och inte gör det genom att gästa alla tevesoffor och alla kvällstidningar, är värt en eloge.

4. Glass

Äntligen vår, äntligen glass! Så tänkte de tre kollegorna som genomförde det stora glasstestet. Du har väl inte missat det?

5. Brian Banks

Han hade en lysande NFL-karriär framför sig när han dömdes för våldtäkt. Nu har Banks friats efter tio år - tack vare sofistikerat detektivarbete. Och vips så blev proffsdrömmen verklighet.

UTE

1. Facebook

Nej, "Alla tjejer är horor" är inte satir. Det räcker med att titta på hur tjejer som anmälde Facebookgruppen behandlades för att se det. Något måste det sociala mediet kunna göra i stället för att rycka på axlarna.

2. Busstrippa

Innan någon går till attack på grund av undertecknads lagtillhörighet: Den här platsen får AIK-supportrarnas "underhållning" endast för att striptease är så otroligt ute. "Trashy" är det enda jag kan tänka på, även om samtliga inblandade givetvis är fria att göra som de vill. Oavsett vilket lag de håller på.

/
/
/
/
/
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!