Nu kommer värmen – så håller du dig cool

- 05/07/2014, 13:19 -
Svettas du mycket på sommaren?
1 av 4

Svettas du mycket på sommaren?

Ap

Då kan dessa kläder passa dig.
2 av 4

Då kan dessa kläder passa dig.

AP

För det finns ju roligare saker än att bli sjöblöt av sina egna kroppsvätskor.
3 av 4

För det finns ju roligare saker än att bli sjöblöt av sina egna kroppsvätskor.

MAJA SUSLIN / TT

Läs vår lista.
4 av 4

Läs vår lista.

Ap

Sommar är tillbaka! Så nu bjuds det på svett och etikett.

SVERIGE. Nu kommer den efterlängtade värmen tillbaka och den svenska sommaren kan börja på riktigt. Men som allt annat har det sina negativa sidor: höga temperaturer och fel kläder kan resultera i en en blöt fläck – nämligen du. r

Men räddningen är nära: textilsutvecklingen har gått framåt och den senaste trenden är inget mindre än ”själv-kylande” kläder. 

Här listar Nyheter24 sju plagg som gör att du slipper svettas i sommar. 

1. Kläder av naturliga material/fibrer

Kläder som är tillverkade av naturliga material som bland annat bomull, silke, ull eller linne brukar oftast vara mer luftiga. De låter kroppen att andas mer. 

Bildkälla 

2. Luktreducerande kläder

Kläder som är tillverkade av polyester och silkeslen fiber. De innehåller dessutom lukt-neutraliserande egenskaper som gör att lukten delvis försvinner.  

Bildkälla 

3. Kylande scarfs

Det är en remsa, gjord av polyester och bomull, som är fylld med två kristaller. Om man lägger scarfsen i vatten ger det en fräsch och sval känsla.  

Bildkälla 

4. Svettskydd

Det är ett tunt, oftast självfästande och osynligt svettskydd som är enkelt att placera på plagget. Skyddet går även att vikas. Egentligen kan man placera svettskyddet var som helt men främst används det under armhållarna. 

Bildkälla  

5. Nattkläder i funktionsmaterial

Man svettas inte bara på dagen, utan även på nätterna. Plaggen i funktionsmaterial absorberar fukt väldigt bra. Den transporterar bort fukten och håller dig torr längre. Och dessutom sover du bättre. 


Bildkälla 

6. Lösare kläder (ej tighta)

Varför ska man ha lösare kläder? För att varken svett eller svettfläckar kommer att synas så mycket. Plus att det alltid är luftigare och kroppen kan andas ut. 

Bildkälla 

7. Jasper Conran tights med kylande effekt 

Dessa tights  är tillverkade av 69% polyamid och 31% elastan. Detta gör att benen andas och svettas mindre. Samt förblir benen kalla. 

Bildkälla