Börslegendar spår jätteras på börsen

Jim Rogers tror att Dow Jones-index ska falla med 4 000 punkter.


Det värsta är ännu inte över. Finansprofilen Jim Rogers ser Domedagen framför sig tillsammans med Nouriel "Dr Doom" Roubin. De båda börsproffsen är övertygade om att USA-börsen inom kort står inför massras.

Roubini, är professor i ekonomi vid New York University, och är känd under namnet Dr Doom på grund av sin pessimistiska marknadssyn. Han förutspådde finanskrisen redan 2006 och varnade den Internationella valutafonden. I sitt senaste nyhetsbrev pekar han på att Jim Rogers tillsammans med andra experter har diskuterat den kommande börsutvecklingen.

"Jämfört med Jim Rogers som tror att Dow Jones-index ska falla till 4 000, framstår jag som relativt optimistisk eftersom jag räknar med att amerikanska aktier 'bara' ska falla 20 procent från dagens nivåer", skriver Nouriel Roubini i Fortune.

I dagsläget står Dow Jones på 8 566 punkter och om Rogers får rätt kommer halva börsvärdet i USA att halveras.

"Det finns ingen återvändo, och det finns ingen botten", skriver Roubini.

Han rekommenderar spararna att lägga pengar på statsobligationer i stället för att riskera de på aktier, råvaror och krediter.

"Det är bättre att stanna i saker med låg avkastning än att bli av med 50 procent av dina tillgångar", skriver han, och avslutar artikeln med att understryka att han haft rätt förut, och kommer få det igen."

Se Rogers tala om hur allvarligt skadad dollarn är nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!