Flödet på Instagram kommer att göras om
Instagram kommer att göra om flödet - Foto: Shutterstock/Pixabay(Montage)

Nu görs Instagram om igen: Flödet blir mer kronologiskt

Saknar du hur Instagrams flöde brukade vara förut? Men efter den nya uppdatering så kommer det att ändras, något som en del har längtat efter väldigt länge.


Om du har använt Instagram ett tag så har du nog koll på att flödet i appen brukade se annorlunda ut. För då kom bilderna i en mer kronologisk ordning. Men 2016 ändrade Instagram det, något som många klagat över. 

För du kanske känner igen dig i frustrationen när flödet helt plötsligt uppdateras och du hamnar högst upp i toppen igen?

Nu har Instagram gått ut med ett pressmeddelande där de berättar att de kommer att göra om flödet lite grann. Och det kommer bättre. Tyvärr innebär den nya uppdateringen inte att bilderna återgår till kronologisk ordning, men du kommer att ha mer kontroll över flödet. 

"Vi vill ge dig mer kontroll och se till att du ser de inlägg som är aktuella" skriver Instagram i pressmeddelandet. Appen kommer att testa en knapp som heter "nya bilder", och med den kommer användarna nu att själva kunna välja när de vill uppdatera flödet. 

Instagram gör om flödet. Bildkälla: TT

Om man inte trycker på den knappen kommer inte flödet att uppdateras, på så sätt kommer du nu att ha mer kontroll över hur vida flödet ser ut.

Nya inlägg kommer också att ofta synas först i ditt flöde:

"Baserat på era synpunkter har vi också gjort ändringar för att se till att nyare inlägg oftare kommer att hamna först i flödet. Med de här ändringarna kommer ditt flöde att kännas fräschare och du kommer inte att missa de ögonblick som du bryr dig om."

Så om din bästa vän delar en selfie från sin semester i Australien, kommer det att vänta på dig när du vaknar" skriver de pressmeddelande.

Du kanske också vill läsa om Instagrams uppdatering som gjorde att man kunde se om folk var aktiva? Läs om hur du kan se det här. Eller så kanske du vill läsa om hur du gör för att titta på någons Instastory utan att bli upptäckt – här kan du läsa om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Instagram?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.