Alkohol
Att bli bakis kan vara ett tecken på att du är allergisk mot alkohol - Foto: Shutterstock/TT

Blir du bakis? Då kanske du är allergisk mot alkohol

Att vakna bakis efter en kväll på krogen kanske inte är så roligt. Men om det är så att du blir väldigt bakis så kan det vara ett tecken på att du faktiskt är allergisk mot alkohol.


Nyligen skrev Nyheter24 om att folk som dricker alkohol är friskare än de som avstår helt. Om du vill läsa mer om det kan du göra det här här. Och att gå ut och dricka lite alkohol med vännerna kan vara kul, men att vakna upp bakis morgonen efter kanske inte är lika skoj. 

Men om du brukar bli väldigt bakis så kan det faktiskt bero på att du är allergisk mot alkohol. Japp, du läste rätt. 

Experter menar att vissa symptom som bland annat orolig mage och röda utslag kan vara tecken på en potentiell alkoholallergi. Och om det är så att du bli svullen i ansiktet och om läpparna eller får andningssvårigheter så kan det också vara tecken på en allergisk reaktion. 

Dock så kan det vara så att en del saker kan också vara tecken på att du är känslig mot vissa ingredienser i alkohol, snarare än att du är allergisk.

Brukar du bli väldigt bakis efter en kväll ute? Bildkälla: TT

– Symptom på en allergisk reaktion kan efterlikna symptom på andra tillstånd och påverkar människor på olika sätt. Allergiska symptom kan påverka huden, andningen och cirkulationssystemet, har Holly Shaw från Allergy UK tidigare sagt till Cosmopolitan.

– De kan också åtföljas av röda utslag, svullna ögon, läppar och ansikte. Andningsvårigheter, magbesvär och att man känner sig yr på grund av lågt blodtryck.

Men Shaw menar också att bli lite röd när man dricker alkohol inte är ett tecken på en allergisk reaktion. Det eftersom dermatologer tidigare har sagt att alkohol kan påverka huden en tid efter du har druckit, skriver Daily Mail.

Nyheter24 har även tidigare skrivit om varför rödvin inte är så bra för din ny. Om du vill läsa mer om det kan du göra det här. Du kanske också vill läsa om varför du blir röksugen när du dricker alkohol? Det kan du göra här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du bli bakis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.